Petržalka buduje nové chodníky aj streetworkoutové ihriská

20.10.2017

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Až 45-tisíc eur preinvestuje tento rok Petržalka na výstavbu nových chodníkov a ďalších 40-tisíc na výstavbu streetworkoutových ihrísk.

Hotové sú už chodníky na Vyšehradskej, Iľjušinovej a Jankolovej, kde vedie chodník k detskému ihrisku, buduje sa nový pri Chorvátskom ramene, ktorý povedie z Lachovej k lávke cez kanál. Doteraz sa k nej totiž ľudia dostali len po trávniku.

„Pri budovaní nových chodníkov sme vychádzali z požiadaviek Petržalčanov, ktorí sami najlepšie vedia, kde ich potrebujú,“ povedal starosta Vladimír Bajan.

Okrem chodníkov mestská časť od roku 2015 zo svojho rozpočtu vyčlenila takmer 100-tisíc eur na výstavbu streetworkoutových ihrísk.  Zacvičiť si dnes už Petržalčania môžu na Pečnianskej, pri Chorvátskom ramene, na Prokofievovej, v areáli ZŠ na Pankúchovej (dolná fotografia) a v Jame na Vyšehradskej (hlavná foto).

Mestská časť nezabudla na cyklistov. „Vlani sme osadili cyklostojany pred základnými školami a pred plavárňou, tento rok pribudnú pred materskými školami, pri fit parkoch pri Chorvátskom ramene a na Budatínskej a pred Strediskom služieb školám a školským zariadeniam. Vymeníme aj tie, ktoré slúžia zamestnancom nášho úradu, lebo mnohí z nich chodia do práce práve na bicykli,“ vyratúva Bajan.

Zdroj: MÚ Petržalka

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?