Bratislavská realita: Oprava cesty nedokončená, termín prešvihnutý, robotníkov nikde

3.10.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia vozovky na Kremeľskej ulici v bratislavskom Devíne mala byť hotová už cez víkend. Dodnes sa tak nestalo, stovky vodičov musia znášať dopravné obmedzenia, no čo je horšie, cestári sa na mieste ani nenachádzajú.

Kremeľská ulica je hlavná komunikácia prechádzajúca Devínom, spája teda s mestom nie iba túto mestskú časť, ale aj oveľa väčšiu Devínsku Novú Ves. Mnohí obyvatelia z tamojšieho sídliska sa presúvajú do centra práve tadiaľto, no v posledných dňoch je ich trpezlivosť vystavená skúške. Práce na rekonštrukcii Kremeľskej totiž nie sú dokončené v ohlásenom termíne a na vozovke sa dnes dokonca cestári ani nenachádzajú a podľa ich slov sa plánujú vrátiť vo štvrtok.

S rekonštrukciou Kremeľskej v úseku od križovatky s Brigádnickou v smere na Devínsku Novú Ves sa začalo ešte v pondelok minulý týždeň s tým, že práce budú podľa oznamu zverejneného magistrátom dokončené do polnoci 1. októbra. Keďže sa rekonštruujú oba pruhy, cestári osadili pred opravovaný úsek semafory, ktoré púšťajú prechádzajúce autá na striedačku. V úseku pri cintoríne, kde je možná obchádzka popod cintorín, rozkopali naraz oba pruhy, čo však zas do značnej miery komplikuje život tým, ktorí bývajú priamo na Kremeľskej oproti cintorínu. Títo obyvatelia logicky jazdia napriek zákazu aj po rekonštruovanom úseku, keďže sa inak domov nedostanú.

„Ešte minulý týždeň nám robotníci hovorili, že skončia do piatka. V piatok zas, že cez víkend idú pracovať inam a dokončia to v pondelok či utorok. Včera (pondelok) síce robili, no prezradili, že sa vrátia až vo štvrtok,“ povedala nám dnes jedna z obyvateliek Devína. A vyzerá to tak, že svoje slová cestári i naplnia. Hoci roboty na ceste už nie je veľa, zostáva naliať jednu vrstvu asfaltu, dnes dopoludnia ich na mieste zatiaľ nevidno a cesta, ktorá mala byť hotová už cez víkend, je naďalej uzavretá a vodiči stoja v kolónach pred prenosným semaforom. Ak sa robotníci vrátia naozaj až vo štvrtok, tak vodiči musia rátať s obmedzením takmer do konca týždňa. Pochopiteľne, dôsledkom je i meškanie MHD, i keď v tomto prípade ide iba o pár minút.

„Časové zdržanie na oprave vozovky na ulici Kremeľská spôsobila náročná a rozsiahla oprava na vývodoch inžinierskych sietí. Plánované ukončenie prác sa preto predĺži do konca tohto týždňa. Za vzniknuté zdržanie a obmedzenie premávky sa vodičom ospravedlňujeme. Výsledkom bude novoopravený úsek komunikácie, ktorá si najmä v úseku pri cintoríne akútne vyžadovala opravu,“ reagovala na naše otázky Iveta Kešeľáková z magistrátu.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?