Ružinov ocenil významné osobnosti svojej mestskej časti

23.9.2017

Zdroj: MČ Ružinov

Páčil sa vám článok?

Po viac ako 10 rokoch mestská časť vzdala poctu a ocenila svojich významných obyvateľov. Traja Ružinovčania tak získali tento týždeň Verejné ocenenie mestskej časti Bratislava-Ružinov.

Od polovice apríla do polovice mája tohto roku mohla verejnosť navrhovať na udelenie ocenenia Ružinovčanov, ktorí prispeli lepšiemu životu v mestskej časti, prípade ju reprezentovali na Slovensku alebo v zahraničí. Následne z celkovo 10 návrhov vybrala komisia školstva, kultúry a športu troch nominovaných, ktorých na júnovom zastupiteľstve schválili miestni poslanci.

Vrcholom bolo slávnostné udeľovanie ocenení, ktoré získali Doc. Ing. Štefan Gramblička, PhD., Mgr. Katarína Nádaská, PhD. a Valéria Nováková. „Toto ocenenie je vyjadrením úcty za to všetko, čo v svojom živote doteraz dosiahli a za to, ako sa starali o šírenie dobrého mena Ružinova aj za jeho hranicami. Nesmierne si vážim ich odhodlanie, vášeň, ale i pokoru, s akou pristupovali k svojej profesii či dokonca životnému poslaniu. V dnešnej dobe je už pomaly vzácnosť stretnúť tak výnimočných a zároveň aj skromných ľudí,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár.

Ocenení si prevzali z rúk starostu plaketu, listinu a zapísali sa do pamätnej knihy. Som veľmi milo prekvapená, vďačná a hrdá. Som Ružinovčanka telom i dušou, takže o to viac má pre mňa toto ocenenie veľmi veľkú hodnotu, nie je to len formálna záležitosť. Zároveň som veľmi hrdá na naše tradičné národné zvyky a teší ma, že aj naši mladí ľudia sa k nim v poslednom období vracajú,“ neskrývala nadšenie z ocenenia Katarína Nádaská. Oceňovanie moderoval Roman Bomboš a spevom skrášlila celé podujatie Anka Repková s klavírnym sprievodom.

Doc. Ing. Štefan Gramblička- za celoživotnú prácu v oblasti stavebníctva – nosných konštrukcií stavieb

PhD., Mgr. Katarína Nádaská PhD.- za popularizáciu vedy, osvetu a vzdelávanie verejnosti v oblasti ľudových tradícií  

Valéria Nováková- za celožitvotnú prácu pre dobro občanov

(ts, ars, foto: mč ružinov)

Páčil sa vám článok?