V sobotu si to na Dunaji rozdajú dve prestížne univerzity v pretekoch osemveslíc!

12.9.2017

Zdroj: UK

Páčil sa vám článok?

Podľa vzoru súboja osemveslíc medzi londýnskymi univerzitami Oxford a Cambridge vznikli podobné preteky aj v Bratislave. Zúčastňujú sa ich tímy Univerzity Komenského a Slovenskej technickej univerzity. A ich prestížny súboj sa bude konať už tento víkend!

Ich súboj sa uskutoční už túto sobotu, teda 16. septembra 2017 v rámci akcie Univerzitná regata Bratislava. V tradičnom súboji osemveslíc na Dunaji si to rozdajú posádky Univerzity Komenského v Bratislave a Slovenskej technickej univerzity. Osemveslice vyštartujú o 15.00 hod. spod hradu na Devíne s predpokladaným dojazdom do cieľa v čase okolo polhodiny, teda k Lodenici Slovenského veslárskeho klubu tzv. Aušpicu nachádzajúcom sa na petržalskom brehu Dunaja by mali obe lode doraziť približne o 15.30 hod.

Zdroj: Veslovanie.sk

​Preteky osemveslíc sa v zahraničí tešia veľkému diváckemu záujmu, ale vlani už aj v Bratislave ľudia prišli...

Zdroj: UK

Univerzitná regata Bratislava je súčasťou 23. ročníka pretekov osemveslíc Devín - Bratislava 2017, ktoré sú spojené s 90. výročím založenia Slovenského veslárskeho klubu. Favoritom na zisk ďalšieho zlata je veslársky tím Univerzity Komenského v Bratislave, pod ktorú patrí aj FTVŠ, ale študenti STU sa určite nebudú chcieť nechať zahanbiť. Ak nemáte ešte program na sobotu, tak príďte obe posádky povzbudiť buď priamo na trať alebo do cieľa. Dobrý výhľad na finiš bude aj z chodníka pre peších na Moste SNP, ktorý sa nachádza smerom k Bratislavskému hradu.

(ts, ars, foto: UK)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie