Mladý muž strašil bombou na Hlavnej stanici - polícia ho chytila a teraz bude pykať!

12.9.2017
Bombový poplach: evakuovali hlavnú stanicu, vlaky nepremávajú - stanica tasr
Páčil sa vám článok?

Vedomé oznámenie nepravdivých informácií Policajnému zboru sa nevypláca. Presvedčil sa o tom aj Bratislavčan, ktorý mal počas víkendu nahlásiť bombu na železničnej stanici. Teraz čaká v cele predbežného zadržania na rozhodnutie sudcu o jeho vzatí do väzby.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bratislave I vzniesol na základe zabezpečenej dôkaznej situácie obvinenie z prečinu šírenia poplašnej správy 28-ročnému Zdenovi O. z Bratislavy. Obvinený mal podľa doterajších informácií v nedeľu 10. septembra 2017 v čase krátko pred 12:28 hod oznámiť na tiesňovú linku polície 158, že na hlavnej vlakovej stanici v Bratislave je bomba. Za účelom preverenia hodnovernosti tohto oznámenia priestory Hlavnej železničnej stanice v Bratislave na Námestí Franza Liszta prehľadali policajti so psom vycvičeným na vyhľadávanie výbušnín. Avšak vykonanou prehliadkou sa prítomnosť bomby na stanici nepotvrdila," informovala médiá Lucia Mihalíková z oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ v Bratislave. 

„Policajti odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave I v rámci operatívno-pátracej činnosti muža dôvodne podozrivého z nahlásenia nepravdivej správy v krátkom čase vypátrali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Po vykonaní všetkých potrebných úkonov a vznesení obvinenia bol menovaný umiestnený do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval pre prokurátora podnet k podaniu návrhu na vzatie obvineného do väzby," uviedla Mihalíková, pričom dodala, že za vedomé oznámenie nepravdivej poplašnej správy Policajnému zboru a spôsobenie nebezpečenstva vážneho znepokojenia aspoň časti obyvateľstva, hrozí obvinenému v prípade preukázania viny v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

(ts, ars, foto: abn)

Páčil sa vám článok?