FOTO: Vyznávači tradičnej rodiny tiež vyrazili do ulíc

19.8.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

V bratislavských uliciach bolo dnes poobede poriadne rušno. Na Hviezdoslavovom námestí sa konalo podujatie Dúhový PRIDE Bratislava, ktoré priaznivci LGBTI komunity zakončili prechádzkou po Starom Meste. Tu sa však nachádzali aj podporovatelia iniciatívy Hrdí na rodinu, ktorých čakal krátky program na Hlavnom námestí.

​Účastníci pochodu iniciatívy Hrdí na rodinu sa stretli o 14.30 h pred budovou Národnej rady, odkiaľ sa cez Zámockú a Michalskú ulicu vybrali na Hlavné námestie, kde bol už pripravený biely stan s kapelou Catharsic. Jej členovia mali oblečené červené tričká s nápisom Otca mamu deťom. Postupne na námestie dorazili ľudia tvorení najmä rodinami s deťmi, takmer všetkých spájali rovnaké červené tričká, ale bolo medzi nimi vidno aj niekoľko rádové sestry či rehoľníka. 

Nechýbali ani organizátori podujatia Anton Chromík z iniciatívy Hrdí na rodinu a Marek Nikolov z občianskeho združenia Pastor Bonus, podľa ktorých ich akcia nemala za cieľ vynášanie tmy, ale skôr zapaľovanie svetla. „Neprišli sme sem protestovať, ale pokojne a s láskou ukazovať pravdu," povedal Chromík.  „Sme veľmi spokojní, pretože prišli viac než tisíc ľudí napriek počasiu,“ komentoval účasť pre bratislavskenoviny.sk

Chromíka sme sa spýtali i na to, prečo sa ich pochod koná v rovnaký deň ako pochod LGBTI komunity, teda či nejde o trucpodnik. „Otcovia musia počuť, že sú v rodine nenahraditeľní, maminy musia počuť, že sú v rodine nenahraditeľné. Naším cieľom je povzbudiť všetkých otcov, aby vedeli, že sú pre svoje deti tým najcennejším darom. A taktiež chceme povzbudiť maminy, deti nemajú nič cennejšie. Táto pravda platí každý deň, či prší alebo je pekne, teda aj dnes,“ povedal pre bratislavskenoviny.sk Chromík.

Program na námestí im však trochu narušilo, respektíve znepríjemnilo počasie, nakoľko sa počas akcie spustil dážď. Účastníci si s kapelou Catharsic zaspievali pieseň o rodine, pre deti bol pripravený vláčik a divadielko.

Situáciu na oboch dnešných zhromaždeniach monitorovala polícia. „Do času ukončenia verejného zhromaždenia a pochodu účastníkov zhromaždenia sme nezaznamenali páchanie protiprávneho konania, ani narušenie verejného poriadku. Cestná doprava v centre Starého Mesta Bratislavy je v súčasnosti obnovená,“ informovala policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

FOTOGALÉRIA:

​(ms)

Páčil sa vám článok?