Župa pokračuje v nálepkovaní ambulancií. Viete, koľko ich je?

16.8.2017
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Označovanie ambulancií a lekární nálepkami v Bratislavskom kraji sa osvedčilo, poskytovatelia o nálepky naďalej prejavujú záujem.

Cieľom je prispieť k zvýšeniu bezpečnosti zdravotnej starostlivosti, rozšíriť povedomie pacientov a zamedziť tomu, aby sa objavovali prípady falošných lekárov či zdravotníckych zariadení.

„Pokračujeme v označovaní ambulancií a lekární nálepkami, ktoré majú župou vydané platné povolenie. Nálepka slúži ako označenie a viditeľná identifikácia poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, na ktorej pacienti nájdu identifikátor, teda číslo, na základe ktorého si môžu overiť informácie o poskytovateľovi na www.e-vuc.sk. Hoci je nalepenie nálepky na ambulanciu či lekáreň dobrovoľné, poskytovatelia prejavujú o ne záujem,” ozrejmil predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Do dnešného dňa bolo bratislavskou župou odovzdaných 693 nálepiek a to všetkým typom zdravotníckych zariadení, vrátane lekární a výdajní zdravotníckych potrieb (lekárne a výdajne spolu 53 nálepiek). V priebehu budúceho týždňa budú ďalšími nálepkami označené ďalšie ordinácie, lekárne a výdajne v Pezinku a Senci. O nálepky si poskytovatelia žiadajú mailom, telefonicky alebo osobne na Úrade BSK. Takisto pri návšteve poskytovateľa na BSK z iných dôvodov mu Odbor Zdravotníctva BSK nálepku ponúkne. K novovydaným povoleniam alebo k zmenám povolení na prevádzkovanie zdravotníckych zariadení nálepky zasiela Bratislavský samosprávny kraj v obálke automaticky.

Na území Bratislavského samosprávneho kraja momentálne funguje takmer 4 200 zdravotníckych zariadení a vyše 200 lekární.

(ts, ms)

Bratislavská župa sa rozhodla pre túto aktivitu po tom, ako zistila, že v kraji funguje nelegálna klinika plastickej chirurgie, čiže bez potrebného povolenia od BSK.

Páčil sa vám článok?