BEDEKER GURMÁNA: Knajpa na Dunaji potešila aj sklamala

14.8.2017
0

Zdroj: FB Knajpa na Dunaji

Páčil sa vám článok?

V poslednom čase nepribúdajú nové reštaurácie, pivárne a bary nielen v bratislavských uliciach, ale aj na rieke. Najnovším prírastkom je Restaurant & Bar KNAJPA NA DUNAJI.

Nachádza sa ružinovskej strane rieky medzi Euroveou a Mostom Apollo. Dostať sa sem dá po chodníku, ktorý vedie popred Sklad č. 7, možný prístup je aj spod Mosta Apollo a do tretice sa sem dá dostať aj po vode. Knajpa má totiž pristávacie mólo pre riečne člny a menšie jachty.

Na rozdiel od iných plávajúcich prevádzok nie je Knajpa na Dunaji obyčajná krčma (aj keď názov práve to evokuje), ale pomerne slušná reštaurácia a piváreň. Stavila na slovenskú, maďarskú a rakúsku kuchyňu, doménou by mali byť najmä sladkovodné ryby.

Reštaurácia sa nachádza na pomerne veľkom pontóne ukotvenom k brehu pri vlakovej vlečke nákladného prístavu. Interiér je zariadený vkusne v štýle lodnej paluby. Drevené parkety, drevené stoly a stoličky, plechové lampy zavesené na pomerne nízkom strope. Na stenách historické fotografie Bratislavy a Dunaja. Smerom po prúde rieky je priestranná terasa so slnečníkmi s masívnymi drevenými stolmi a kreslami natretými na bielo. Pozor, paluba je perforovaná, preto pozor na mince či kľúče, aby neskončili v rieke.

Jedálny lístok je pomerne jednoduchý. Z predjedál sme si vybrali filet z údeného pstruha na listovom šaláte (4,90 €) a utopenca (4,50 €). Obe predjedlá boli vynikajúce, mimoriadne nám chutil aj čerstvý chlieb, ktorý v Knajpe k jedlám servírujú.

Z polievok sme si dali slepačí vývar s celestínskymi rezancami (3,90 €), pretože rybacie halászlé (5,90 €) nemali. Vývar servírovaný v plechovom smaltovanom kastróliku bol vynikajúci.

Ako hlavné jedlo sme oželeli viedenský rezeň (12,90 €), grilovaný oštiepok (7,90 €), pečené koleno (18,90 €) či hovädzí steak (21,90 €). Objednali sme si rybací perkelt s haluškami (9,90 €) a údené kura s varenými zemiakmi (9,90 €). Rybací perkelt sme si vylepšili kyslou smotanou, ktorú nám doniesli v miske, a bol vynikajúci. Dostali sme ho na plechovej panvici, čo by bolo autentické, keby to na nej bolo aj pripravované. Takto to pôsobilo trochu neprakticky a gýčovito. Namiesto údeného sme, podľa všetkého, dostali grilované kura (13,90 € celé / 7,90 € polovica). Servírované bolo v pekáči s nakladanou zeleninou a chlebom. Odhliadnuc od toho, že sme dostali niečo iné, ako sme si objednali, namiesto pekáča by sme privítali obyčajný tanier, z pekáča sa totiž je s príborom dosť ťažko.

V ponuke má Knajpa na Dunaji aj celé pečené ryby, konkrétnejšie sumca, jesetera, kapra a šťuku, podmienkou je však objednávka dva dni vopred.

Celkovo hodnotíme Knajpu na Dunaji ako dobrý projekt. Zrejme ešte potrebuje čas, aby sa jasne vyprofilovala. Ak bude mať všetko, čo ponúka, a na stôl vám donesú, čo si objednáte, bude príjemnou reštauráciou na vode, akých má Bratislava zatiaľ málo. 

Naše hodnotenie: 3 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?