Mesto od rána rieši škody po búrke. Kde to bolo najhoršie?

11.8.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Bratislavou sa včera večer prehnala búrka, ktorú sprevádzal silný vietor. Dispečing hlavného mesta už po 22.00 h prijímal hlásenia o spadnutých konároch, stromoch či neporiadku v uliciach, ktoré spôsobil silný nárazový vietor.

Situáciu začalo hlavné mesto operatívne riešiť. V teréne je 19 vozidiel a 65 pracovníkov mestského dispečingu, ktorí zabezpečujú prejazdnosť a plynulosť na cestách, pričom paralelne prebieha aj monitoring všetkých komunikácií hlavného mesta. Odstraňovanie škôd hlásia aj z viacerých bratislavských mestských častí.

„Najkritickejšia situácia bola na nábreží Dunaja, kde dispečing oddelenia správy komunikácií zaznamenal viacero popadaných konárov, ktoré bolo treba odstrániť a zabezpečiť plynulý prejazd ciest. Druhou najkritickejšou lokalitou bolo Námestie Franza Liszta, kde na zastávku MHD spadol strom a poškodil trolejové vedenie linky 201,“ priblížila Katarína Kohútiková z komunikačného oddelenia bratislavského magistrátu.

Linka 201 je momentálne odklonená zo Šancovej smer Hlavná stanica cez Pražskú na Ulicu Prokopa Veľkého a naspäť. O aktuálnom stave MHD informuje Dopravný podnik Bratislavy (DPB) na svojom webe a prostredníctvom informačných elektronických tabúľ. Hlásené nie sú žiadne ďalšie vážnejšie zmeny v doprave. 

Popadané stromy a konáre odstraňovali dispečeri mesta aj na Devínskej ceste, kde je zároveň poškodená svetelná signalizácia. Aktuálne už prebiehajú práce na jej oprave a mala by byť sfunkčnená v dopoludňajších hodinách. Dispečeri mesta od raných hodín zabezpečujú prejazdnosť ciest aj na komunikáciách Miletičova, Trenčianska, Púchovská, Rybničná, Podunajská či zjazd Mosta Apollo na Bosákovú. Nepriaznivé počasie spôsobilo neporiadok aj na Tyršovom nábreží. Magio pláž má však fungovať v bežnom režime.

„Mestský dispečing koordinuje svoje aktivity nielen s DPB, ale zároveň aj s príslušníkmi polície, hasičského zboru či Železnicami Slovenskej republiky. Vzniknuté škody mesto neustále monitoruje a bližšie informácie poskytneme v najbližších hodinách,“ uviedla Kohútiková. 

Verejnosť môže zároveň svoje podnety spojené s veternou smršťou posielať priamo na mail dispečingu mesta - dispecing@bratislava.sk. 

(TASR)

Páčil sa vám článok?