FOTO: Popadané stromy, strhnuté strechy. V Bratislave vyčíňala smršť

11.8.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Desiatky hasičov zasahovali v noci nadnes na západe Slovenska, kde sa prehnala veterná smršť. Najkritickejšia situácia bola v Bratislavskom a Trnavskom kraji, kde hasiči pomáhali pri popadaných stromoch, strešných krytinách a elektrických stĺpoch.

Informovala o tom Zuzana Farkasová z hasičského prezídia. Situáciu značne komplikovali aj výpadky elektrického prúdu. V oboch spomínaných krajoch zasahovali všetky sily a prostriedky. 

V Bratislavskom kraji zasahovalo pre popadané stromy po veternej smršti a búrke minimálne 40 hasičov s 15 kusmi techniky. V teréne boli jednotky z Bratislavy, Malaciek i Pezinka. Hasiči odstraňovali popadané stromy a zabezpečovali strechy pred pádom. Hasiči z Bratislavy zasahovali v noci minimálne na 22 miestach.

Západ Slovenska zasiahli vo štvrtok (10.8.) v noci silné búrky. Sprevádzal ich silný vietor, na bratislavskom letisku namerali rýchlosť v nárazoch 100 kilometrov za hodinu (km/h). Na svojom facebookovom profile o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Meteorológovia zaznamenali v noci najsilnejšie nárazy vetra v Malom Javorníku - 130 km/h, Jaslovských Bohuniciach 104 km/h a v Bratislave - letisko 100 km/h.

Silný vietor v hlavnom meste vyvracal stromy a skomplikoval tak verejnú hromadnú dopravu. Na hlavnej vlakovej stanici spadli napríklad stromy na trolejbusové vedenie, v Ružinove na električkovú trať. Z viacerých dedín v okolí hlavného mesta, aj v bratislavskej Rači zase hlásili výpadok elektrického prúdu. Napríklad v Marianke nešiel vyše hodiny, potvrdila jej obyvateľka. Podľa portálu imeteo.sk strhla veterná smršť v Senci niekoľko striech. Portál tvnoviny.sk informuje, že bez elektriny bolo Bernolákovo, Ivanka pri Dunaji aj Blatné. Z územia celého hlavného mesta sú hlásené polámané konáre. V Rači strhlo podľa portálu strechu z Domova sociálnych služieb. Zničená má byť aj Magio pláž na pravej strane Dunaja.

FOTOGALÉRIA:


(TASR)

Páčil sa vám článok?