BEDEKER GURMÁNA: Olive Garden varí trochu bez chuti

9.8.2017
0

Zdroj: Facebook Olive Garden

Páčil sa vám článok?

Niektoré bratislavské reštaurácie môžete navštíviť len v pracovné dni a v obvyklom pracovnom čase. Záverečná o 17.00 h, cez víkend zatvorené. Takou je aj OLIVE GARDEN RESTAURANT v Relaxx Centre na Einsteinovej ulici.

Profiluje sa ako talianska reštaurácia, aj v tomto prípade však ide skôr o slovenskú reštauráciu s talianskou kuchyňou.

Petržalský Relaxx je dostupný len autom alebo pešo, nachádza sa medzi železničnou traťou a diaľničným obchvatom. To do veľkej miery ovplyvňuje aj klientelu a cieľovú skupinu prevádzok, ktoré sa tu nachádzajú. Posilňovňa či kurací fastfood sú však na rozdiel od reštaurácie Olive Garde otvorené každý deň až do neskorého večera.

Interiér je moderný a štýlový – drevená podlaha, drevené stoly, čalúnené lavice a kresielka. Ako sme už spomenuli, v ponuke reštaurácie sú jedlá talianskej kuchyne. Predjedlá, polievky, cestoviny, rizotá, ryby, mäso, šaláty, pizza.

Z trojice polievok sme si dali hovädzí vývar s mäsom, zeleninou a domácimi rezancami (2,90 €) a tekvicovú s opečenými hubami a tekvicovými semiačkami (2,90 €). Vývar bol mútny, tekvicová pripomínala skôr kašu. Chuťovo boli obe polievky nevýrazné, bez korenín, bez chuti.

Z ponuky rizot sme ochutnali hubové e fungi so zmesou lesných húb, smotanou, parmezánom, cibuľkou, maslom a bielym vínom (7,90 €). Žiaľ, aj rizoto bolo bez výraznejšej chuti, po víne nebolo v jedle ani známky. Dali sme si aj steak z tuniaka na listovom šaláte (11,90 €) s grilovanou zeleninou (2,90 €) ako samostatnou prílohou. Na naše prekvapenie sme dostali steak z tuniaka na grilovanej zelenine. Chuťovo bola ryba v poriadku, nebolo to však nič mimoriadne.

Vzhľadom na otváracie hodiny je zrejmé, že Olive Garden sa orientuje na pracovné obedy. Okrem jedálneho lístka ponúka aj denné menu s polievkou za 1,50 € a tromi druhmi hlavných chodov – pizzou za 5,00 €, cestovinami či rizotom za 4,50 € a mäsovým jedlo za 5,50 €.

Celkovo nás návšteva Olive Garden Restaurant sklamala – niektoré jedlá uvádzané v jedálnom lístku nemali, na polievky sme čakali skoro polhodinu, na stôl sme ich dostali vlažné. Aj na hlavné jedlá sme sa načakali dlhšie, ako sa patrí. Možno sme mali len smolu, ale hostia, ktorí prišli po nás, dostali jedlo na stôl podstatne skôr.

Záverečnú o 17. hodine považujeme v prípade reštaurácie za absolútne zlyhanie. Ako sme sa za tie roky viackrát presvedčili, do dobrej reštaurácie si hostia nájdu cestu, aj keď sa nachádza na periférii či v zastrčenom kúte mesta. Poloha reštaurácie Olive Garden nie je určite dôvod rezignovať na večernú prevádzku. Najmä ak susedný fastfood to dokáže potiahnuť aspoň do 21. hodiny.

Naše hodnotenie: 2 hviezdičky
Maximum: 5 hviezdičiek
Reštaurácia nebola  o návšteve informovaná. Útratu za konzumáciu si redakcia platila sama.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie