FOTO: Pozrite si pekné zábery z jazdeckých pretekov Grand Prix Bratislava

8.8.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Od piatka až do nedele sa mohli milovníci koní pokochať pohľadom na krásne kone a jazdcov na 52. ročníku medzinárodných jazdeckých pretekov Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava v areáli jazdeckého klubu TJ Slávia STU v petržalskom Ovsišti.

Víťazom hlavnej súťaže 52. ročníka medzinárodných jazdeckých pretekov Grand Prix Bratislava CSI 3* World Cup, finále Veľkej série s dotáciou 27.000 eur, sa stal Austrálčan Rowan Willis na koni Blue Movie. Striebro putuje do Talianska zásluhou Emanuela Gaudiana s koňom Einstein, bronz získal László Tóth z Maďarska s koňom Isti. Cenu predsedu Národnej rady SR Andreja Danka pre najúspešnejšieho slovenského jazdca na Grand Prix Bratislava získal Bronislav Chudyba.

Súťaž Mercedes-Benz Grand Prix Bratislava sa započítavala do svetového Longines renkingu, vo finále veľkej série štartovalo spolu 24 súťažiacich, z toho päť Slovákov. V prvom kole ako jediný zajazdil bezchybne neskorší víťaz Willis, do druhého kola postúpilo deväť najlepších pretekárov. Zo Slovákov mal k tomu najbližšie Bronislav Chudyba na koni Balouness, napokon však skončil na 11. mieste.

Willis predviedol aj v druhom kole najlepšiu jazdu a stal sa suverénnym víťazom. V Bratislave triumfoval ako prvý Austrálčan v histórii. „Preteky som si užil, bola tu výborná atmosféra. Veľmi sa mi tu páčilo, odporúčam štartovať v Bratislave každému priateľovi,“ povedal víťaz Grand Prix po pretekoch. Chudyba bol z neúčasti vo finále sklamaný. „Urobil som chyby, nechcem sa na nič vyhovárať. Nevyšlo to, musím sa z toho poučiť. Sklamaný som, lebo som neuspel doma, mal som tu veľa známych. Víťazstvo na domácej pôde by bolo krajšie.“

FOTOGALÉRIA:

(TASR)

Páčil sa vám článok?