Tip na výlet: Na Záhorí sa bude bojovať o Stalingrad

31.7.2017
0

Zdroj: BSK

Páčil sa vám článok?

Vojenský výcvikový priestor Záhorie začína od dnes postupne ožívať vojenskou históriou. Registrovaní účastníci, milovníci vojenskej histórie začínajú pripravovať tábor, ktorý v sobotu privíta tisícky návštevníkov. Slovenské piesky 2017 si tento rok pripomenú 75. výročie bitky pri Stalingrade.

„Slovenské piesky sú tradičným letným podujatím, ktoré bratislavská župa spoluorganizuje. Na Záhorie zavítajú nielen tisícky zvedavcov, ale aj stovky milovníkov vojenskej histórie nielen zo Slovenska. Už tradične sa podujatia zúčastňujú „vojaci“ z Čiech, Maďarska, Talianska, Nemecka, ale aj z Rakúska či z Francúzska. Sobotný program sa bude odohrávať nielen na zemi, ale vo vzduchu sa predstaví aj letka Ozbrojených síl Slovenskej republiky a pripravená je aj ukážka leteckých súbojov druhej svetovej vojny,“ predstavil podujatie bratislavský župan Pavol Frešo.

Deviaty ročník Slovenských pieskov privíta návštevníkov v sobotu (5.8.) už od ôsmej hodiny. Pripravená je vojenská prehliadka, ukážky bojov 2. svetovej vojny k 75. výročiu Bitky o Stalingrad,  ale aj jazdy v pieskovni, brodenie, plavby a zdolávanie piesočnatého terénu. Počas celej soboty sa však návštevníci môžu zoznámiť aj s dobovými tábormi, zbraňami a na statickú ukážku bojovej techniky.

Registrovaní účastníci z historických vojenských klubov už pripravujú areál Vojenského výcvikového priestoru Záhorie. V stredu sa vydajú na spanilú jazdu do Petržalky k pomníku holokaustu a vo štvrtok na Bradlo.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?