Už ste sa niekedy zúčastnili kruhového rozhovoru? Býva každý štvrtok...

26.7.2017
0

Zdroj: Google maps

Páčil sa vám článok?

Kruhový rozhovor je udalosť, ktorú Kníhkupectvo pána Gregora ho realizuje každý štvrtok od 18:00 a tradičným miestom býva jeho komunitný priestor, ktorý sa po novom nachádza v budova YMCA na Karpatskej č. 2

„Kruhový rozhovor je forma voľnej, otvorenej verejnej diskusie, ktorej sa môže zúčastniť každý jednotlivec bez úvodných rečí a predstavovania sa. Predpokladá účasť najviac 24 účastníkov, z ktorých žiadny nemusí prehovoriť. Téma zarotuje a do troch hodín sa cez tranzitný proces zmien či upevnení všetkých názorov dopraví k tretej hodine kruhového bádania, ktorý sa tým ukončí. Je to veľmi jednoduché. A pritom priam zázračné. Pracujeme tu s časom, v duchu okamžitej myšlienky, ktorá má čas dozrieť,“ opísal atmosféru kruhových rozhovorov na facebookovej stránke kníhkupectva pán Martin Gregor.

Zdroj: FB Kníhkupectvo pána Gregora

​Mimochodom vedeli ste, že historická budova YMCA bola dokončená v roku 1921, teda o celé dva roky predbehla vznik Slovenského rozhlasu? Priečelie budovy je ozdobené červenými neomietanými tehlami, čo korešpondovalo s architektúrou robotníckej kolónie Zehnhaus, oproti na Palárikovej ulici a podobný dizajn mala aj fasáda blízkej Menzlovej továrne na asfalt. Budova YMCA je národnou kultúrnou pamiatkou a kníhkupectvo sídli na jej druhom poschodí. „Nájdete nás podľa toho, že dvere máme po celý deň otvorené. Na kruhovom rozhovore sú vítaní hostia aj účastníci, ktorí môžu vzísť aj z hostí. Náš klub to len hostí. Medzi knihami a v celej tej hudbe. Najbližšie sa vidíme vo štvrtok 27.júla 2017 o 18,00 hod,“ dodal pán Gregor.

(ars, foto: FB kníhkupectva)          

Páčil sa vám článok?