Termín výstavby električkovej zastávky pri Manderláku nie je jasný

25.7.2017
0

Zdroj: ps

Páčil sa vám článok?

Termín začiatku výstavby novej električkovej zastávky v Bratislave medzi Námestím SNP a východom z Laurinskej ulice, pri výškovej budove Manderlák, nie je stále známy.

Hlavné mesto pritom minulý rok avizovalo, že táto zastávka by mala pribudnúť už v priebehu jari 2017. Magistrát aktuálne uviedol, že plánuje rokovanie s Krajským dopravný inšpektorátom (KDI) Bratislava na doriešenie posledných detailov. „O termíne realizácie je zatiaľ predčasné hovoriť, všetko závisí od stanoviska KDI a rozhodnutia Stavebného úradu mestskej časti Staré Mesto," spresnila bratislavská samospráva. Nová zastávka pri Manderláku má mať 34 metrov a bude „viedenského typu" ako na Floriánskom námestí. Jej vybudovanie by malo stáť zhruba 200.000 eur. Mesto chce tak uľahčiť cestujúcim MHD cestovanie a dať viac možností na prestup na električky. Štandardne sa podľa samosprávy totiž električkové zastávky budujú približne každých 400 metrov.

„Rozhodli sme sa preto vybudovať novú zastávku v priestore pod Manderlákom tak, aby sme rozšírili sieť električkových zastávok. V tom priestore zastávka bola aj v minulosti," priblížil minulý rok bratislavský primátor Ivo Nesrovnal. Do vybudovania novej zastávky však chcelo mesto čo najskôr zabezpečiť pre cestujúcich prestupovanie, a preto zriadilo dve dočasné zastávky, a to na Námestí SNP pred Starou tržnicou a vedľa súčasnej zastávky električky na Kamennom námestí. Dočasne sa tak zabezpečil prestupový uzol pre linky električiek z Hlavnej stanice a z Rače v nadväznosti na novovybudovanú električkovú trať v Petržalke.

(TASR, foto: ps)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie