Staré Mesto umiestni nový spomaľovač pred školu na Grösslingovej

24.7.2017
0

Zdroj: FB Staré Mesto

Páčil sa vám článok?

Čas letných prázdnin využíva mestská časť Staré Mesto na to, aby zriadila nový cestný spomaľovač pred budovu základnej školy na Grösslingovej ulici

„Začíname budovať nový spomaľovač a priechod cez cestu pred Základnou školou Grösslingova, aby sme prispeli k zvýšeniu bezpečnosti detí. V tomto úseku bude dočasne obmedzené parkovanie. Ďakujeme za pochopenie,“ napísali na stránku Starého Mesta, ktorá sa nachádza na sociálnej sieti. S prácami by sa malo začať už dnes, teda v pondelok 24. júla 2017.

Treba však zároveň dodať, že tento zámer sa nestretol s pochopením miestnych obyvateľov. „Neviem, prečo sa na toto nemyslelo, keď sa tá cesta rekonštruovala,“ pýta sa kompetentných Michal Pápeš.  „Netuším, koľko parkovacích miest sa zruší tentokrát, ale dúfam, že tento priechod bude určite užitočnejší ako ten úplne zbytočný, ktorý sa nachádza pred neďalekým gymnázium,“ konštatoval Tadeus Patlevic, podľa ktorého nový priechod nikto nevyužíva, nakoľko sú v blízkosti dva ďalšie a stále sa nájde kopec ľudí, čo si cestu skracujú krížom cez cestu a potom sa predierajú pomedzi zaparkované autá. Iní občania Starého Mesta takéto iniciatívy, ktoré vedú k vyššej bezpečnosti detí, vítajú. „Myslím, že spomaľovače by sa hodili aj na Blumentálskej ulici pri tých dvoch škôlkach, ktoré sú tam,“ dodal Michal Zerzan.

(ars, foto: FB Staré Mesto)

Páčil sa vám článok?