FOTO: Čo to stváral obnažený muž na zastávke MHD?

20.7.2017

Zdroj: Facebook

Páčil sa vám článok?

Okoloidúci na zastávke električiek pri Botanickej záhrade dnes ráno neverili vlastným očiam, keď videli ako do pol pása vyzlečený muž leží na asfalte, nohy má zakliesnené o zábradlie a vyzerá ako by sa tam snažil cvičiť...

Jeden z okoloidúcich Bratislavčanov neznámeho muža pri cvičení z diaľky vyfotografoval a snímku zavesil na známu sociálnu sieť do skupiny venovanej mestskej hromadnej doprave. Napísal k nej aj vtipný sprievodný text: Pozor z botanickej sa prechodne stala posilka. Za brušákmi nasledoval sparing s duchom majstra pai mei-a. Páči sa mi takáto iniciatíva DPB „fit aj v mhd". Celá akcia je vraj pod záštitou patróna električkových zhybov, surfovania na suchu a športov pridružených. Veľká vďaka mu za to."

Vyzerá to tak, že muž sa naozaj rozhodol skrátiť si čakanie na električku v horúcom letnom počasí cvičením s vlastnou váhou, ktoré sa nazýva aj kalistenika. Jej korene siahajú až do antiky. Tréning starovekých bojovníkov zahŕňal v sebe gymnastiku skombinovanú s jednoduchými silovými cvikmi s vlastnou váhou. Tento prístup im pomohol zlepšovať stavbu svalov, pružnosť, silu, dynamiku a tiež flexibilitu pohybu pri zachovaní zdravých šliach a kĺbov. Niekoľko vyznávačov tohto typu cvičenia sa pravidelne stretáva na bratislavskej Kuchajde, kde sú inštalované rôzne kovové zábradlia, hrazdy, preliezačky a konštrukcie, ale ako vidno, tak v prípade núdze poslúži aj červeno-biele zábradlie na električkovej zástavke. Autor fotografie je zase presvedčený, že by mohlo ísť o vyznávača šaolinu. „Jeho majstri cvičia zásadne nahí od pol pása hore alebo ako to oni volajú „je mi teplo, keď si z rána strelím do kábla."

Zdroj: abn

(ars, foto: fb, abn)  

 

Páčil sa vám článok?