Uprostred sídliska zahrá orchester. Vstup je voľný

17.7.2017
0

Zdroj: MČ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Orchester, známe skladby, bezchybné tóny. Členovia orchestra ministerstva vnútra zaplnia amfiteáter na Valachovej v bratislavskej Dúbravke.

Koncert sa koná v stredu 19. júla o 17.00 h a je súčasťou kultúrneho leta v Dúbravke. Hudba ministerstva vnútra plní v rámci rezortu úlohu protokolárneho a reprezentačného telesa. Účinkuje na všetkých oficiálnych akciách, ktoré organizuje rezort, verejné a vládne inštitúcie. Okrem služobného repertoáru a štandardnej literatúry pre dychový orchester tvoria podstatu ich koncertného repertoáru nové, moderné aranžmány diel starých majstrov, muzikálových a filmových melódií, skladieb swingového, bigbandového, ale aj rockového charakteru.

„Sú to takí slovenskí Alexandrovci, ich vystúpenie medzi panelákmi bude mať jedinečnú atmosféru,“ pozýva Martin Zaťovič, starosta Dúbravky. „Vstup je voľný, všetci sú vítaní.“

Korene orchestra siahajú až do čias prvej Československej republiky, keď na území Slovenska pôsobila amatérska dychovka finančnej stráže. Na jej tradícii boli postavené základy neskoršej Hudby Ministerstva vnútra SR. Oficiálny vznik orchestra sa datuje do roku 1948. Počas 65 rokov existencie sa vypracovali do podoby vyspelého orchestra, ktorý neoddeliteľne patrí k slovenskej hudobnej scéne. O stúpajúcej popularite v posledných rokoch svedčí aj spolupráca s významnými osobnosťami slovenskej i českej hudobnej scény.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie