Pred Starou tržnicou môžete dnes navštíviť tiché kino

12.7.2017
0

Zdroj: FB Stará tržnica

Páčil sa vám článok?

Pri Starej tržnici si môžete dnes vyskúšať zaujímavú novinku. Pozrieť si film v letnom kine, výborne počuť jeho zvuk, no pre okolie byť zároveň úplne tichým a nenápadným.

Na námestí pred Starou tržnicou už minulý týždeň zatiaľ na neostro vyskúšali projekt tzv. Silent Cinema, teda tichého kina. Jeho návštevníci sedia a sledujú film v letnom kine, no zároveň nikoho nerušia, pretože zvuk počúvajú cez slúchadlá.

Dnes budeme premietať od 21.30 h nórsky dokumentárny film Po záruke z produkcie KineDok. Presné dni a časy premietania zatiaľ mienime, vzhľadom na počasie, keďže sa bude premietať vonku, vždy ad hoc komunikovať cez sociálne siete. Často totiž hlásia na večer búrky. Preto program zatiaľ nie je pevne stanovený dlhodobo vopred, informovala nás Denisa Chylová z občianskeho združenia Aliancia Stará tržnica.

Sledovať premietané filmy môžete zdarma, iba slúchadlá si musíte požičať za zálohu. Nórsky film Po záruke je dokument o štyroch priateľoch, ktorí bicyklujú z Nordkappu na severe do Lindesnesu na juhu Nórska. Cieľom je naučiť sa viac o tom, prečo každé tretie jedlo produkované na celej planéte končí na smetisku. Kieran, Alexander, Even a Frikk budú žiť iba na jedle, ktoré ostatní považujú za odpad… Počas výletu stretávajú ďalších ľudí, ktorí riešia otázku potravinového odpadu, každý iným spôsobom.

Zdroj: vimeo.com

​(ms)

Páčil sa vám článok?