FOTO Naozaj zaujímavé modely: Na nábreží Dunaja sa predstavili elektromobily

17.6.2017
0
Foto naozaj zaujímavé modely: na nábreží dunaja sa predstavili elektromobily - t_20170616_elemobil_009437559
Páčil sa vám článok?

Ak ste v piatok zavítali na Námestie M. R. Štefánika, určite neušla vašej pozornosti výstava elektromobilov. Niektoré modely vyzerajú naozaj zaujímavo, čo poviete?

Cieľom akcie bolo upriamiť pozornosť na elektromobilitu ako plnohodnotný spôsob dopravy nielen na mestské, ale aj väčšie medzimestské vzdialenosti. Predstavilo sa tu 18 vystavovateľov s 30 modelmi elektrických vozidiel

Podujatie Bratislava eMOBIL bolo súčasťou pretekov eTourEurope, ktoré organizuje SEVA – Slovenská asociácia pre elektromobilitu a občianske združenie NOW s podporou Bratislavského samosprávneho kraja. Návštevníci si mohli pozrieť najnovšie modely elektrických áut, elektrické bicykle, nabíjacie stanice, inovatívne technológie a projekty na podporu elektromobility na Slovensku. Súčasťou prehliadky bola aj elektrická formula z dielne študentov STU a historický elektromobil Detroit Electric z roku 1916.

Teší ma, že sa nám opäť podarilo dostať tieto atraktívne preteky na Slovensko. Je to aj vďaka pribúdajúcej rýchlonabíjacej infraštruktúre na našich cestách. Navyše batérie, ktoré umožňujú čoraz väčší dojazd, robia z elektromobility spoľahlivý spôsob mestskej, ale aj medzimestskej dopravy, vysvetlil riaditeľ SEVA Peter Ševce.

(ms, tasr, Foto: tasr)

Páčil sa vám článok?