Nemocnicu na Patrónke nebudú stavať

9.10.2016
0
Nemocnicu na patrónke nebudú stavať - nemocnica
Páčil sa vám článok?

Pred štyrmi rokmi sa zdalo, že príbeh novej bratislavskej univerzitnej nemocnice bude definitívne pokračovať na Patrónke v priestoroch vojenskej nemocnice. Podľa všetkého však všetko bude inak.

V hre už nie je Patrónka, ale uvažuje sa medzi Ružinovom a rozostavanou nemocnicou na Rázsochách. „S lokalitou na Patrónke už ministerstvo neráta. Rozhodlo sa tak po zhodnotení všetkých parametrov,“ povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva S. Luptáková.

Výstavba nemocnice na Patrónke bola v minulosti často kritizovaná, okrem iného aj pre horšiu dostupnosť a práve infraštruktúra má byť jedným z hlavných kritérií pri výbere medzi Rázsochami a Ružinovom.

S otvorením nemocnice sa pôvodne rátalo už v roku 2018, neskôr sa termín o dva roky posunul, už dnes je pravdepodobné, že sa nestihne ani tento dátum. Okrem definitívneho výberu miesta sa musí vláda do 15. novembra rozhodnúť, akým spôsobom sa bude stavba financovať. Predpokladaná cena bola pred niekoľkými rokmi vyčíslená na takmer 250 miliónov eur.

(mm)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie