Bratislavskí biskupi dnes opäť podávali pôstnu polievku

19.2.2016
0
Bratislavskí biskupi dnes opäť podávali pôstnu polievku - postna_polievka_biskupi
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí biskupi aj tento rok, už po tretí raz, podporili pôstnu aktivitu Katolíckeho hnutia žien Slovenska s názvom Podeľme sa! Asi 200 ľudí dnes prijalo pozvanie na pôstnu polievku, ktorú v refektári Milosrdných bratov v centre Bratislavy osobne podávali bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský a pomocný bratislavský biskup Jozef Haľko.

Prítomní zaplatili za polievku ako za celý obed a mnohí darovali aj vyššiu sumu než zvyčajne zaplatia za svoj obed.

Vyzbieralo sa 1786,69 eura a 88,95 eura v podobe stravných lístkov. Členovia rehole Milosrdných bratov pridali k uvedenej sume ďalších 527,97 eura, ktoré vyzbierali na prvom plese Nemocnice Milosrdných bratov. Po odrátaní nákladov na chutnú polievku, ktorú pripravili kuchári u Milosrdných bratov, poskytnú získané prostriedky na zriadenie Centra pre obnovu rodiny v Bratislavskom regióne.

Medzi účastníkmi dnešnej pôstnej akcie boli mladí i starší ľudia, kňazi a rehoľníci, ako aj väčšie organizované skupiny. Prišli tiež europoslanci Anna Záborská, Branislav Škripek, primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal, starosta mestskej časti Bratislava - Staré Mesto Radoslav Števčík a ďalší hostia.

Podujatie Podeľme sa!, pri ktorého zrode stálo Katolícke hnutie žien Slovenska, sa dnes uskutočnilo po desiaty raz. Od ostatných zbierok na Slovensku sa líši tým, že ľudia nedávajú almužnu, ale dávajú to, čo si sami odoprú.

Bratislavskí biskupi túto akciu prvýkrát podporili v apríli 2014, kedy sa vyzbieralo 1763,25 eura. Peniaze putovali na pomoc mnohodetným rodinám v hmotnej núdzi v Rožňavskej diecéze a na otvorenie nízkoprahového centra v meste Lučenec.

Arcibiskup Zvolenský a biskup Haľko podávali pôstnu polievku aj vlani vo februári. Vtedy sa vyzbieralo 2148,95 eura a 116,20 eura v podobe stravných lístkov. Tento výnos bol určený na podporu Poradne Alexis, ktorá pomáha ľuďom v situácii neželaného tehotenstva a psychických problémov po spontánnom či umelom potrate. Okrem toho z týchto peňazí podporili aj dokončenie krízového centra pre matky, otcov a rodiny s deťmi v núdzi v Prešove.

(TASR)

Páčil sa vám článok?