Kúrenie v nemocnici na Antolskej ulici opravili

9.1.2016
0
Kúrenie v nemocnici na antolskej ulici opravili - nemocnica1
Páčil sa vám článok?

Nemocnica na bratislavskej Antolskej ulici obnovuje po havárii s kúrením svoju normálnu prevádzku. Po piatkovej oprave výmenníkovej stanice obnovili kúrenie, v nemocnici tak o 19.00 h zrušili mimoriadny stav a vrátila sa do normálneho režimu.

"Nemocnica začne naplno fungovať, prijímať pacientov aj na hospitalizácie, ženy na pôrody a podobne. Od najbližšieho pracovného dňa sa obnoví aj poskytovanie plánovanej zdravotnej starostlivosti, ambulantnej aj ústavnej," informovala ešte v piatok hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Petra Stano Maťašovská.

Nemocnica mala problémy s kúrením od utorka (5.1.), pre poruchu nešlo vykúriť celú budovu. Žiadnych nových pacientov tak v nemocnici neprijímali a väčšinu hospitalizovaných s výnimkou vážnych prípadov previezli do ostatných štyroch nemocníc patriacich pod UNB. V nich by mali aj zostať, v špecifických prípadoch bude hospitalizácia opäť pokračovať na Antolskej.

"Počas núdzového režimu nemocnice sa nič mimoriadne nestalo, hospitalizovaní pacienti mali teplotný komfort, preklady pacientov do iných nemocníc UNB boli bez problémov, nikomu sa transportom nezhoršil zdravotný stav. Poskytovanie zdravotnej starostlivosti ostalo zachované. Situácia bola stabilizovaná. Ďakujeme všetkým pacientom za pochopenie, trpezlivosť a spoluprácu," zhrnula Stano Maťašovská.

(TASR)

Páčil sa vám článok?