Nešťastné provizórium v centre mesta

29.12.2015
0
Nešťastné provizórium v centre mesta - parkovisko_dostojevskeho
Páčil sa vám článok?

Chcem upozorniť na problém, okolo ktorého prechádzam skoro každý deň a ktorý ma ako Bratislavčana trápi. Pred viacerými rokmi, keď sa pripravovala stavba obchodného centra Eurovea, pri ohradzovaní staveniska provizórne „zapatlali“ (inak sa to ani nedá nazvať) betónom odhalenú zeminu okolo plotu.

Už vtedy som si pomyslel, ako prácne to budú po skončení stavby odstraňovať a nikdy by mi nenapadlo, že po mnohých rokoch niekto toto provizórne riešenie povýši na definitívne, tak, ako sa to stalo teraz. Naozaj nemá taký bohatý investor, ktorý postaví peknú Euroveu a slušné parkovisko, prostriedky a architekta na to, aby na slušnej úrovni vyriešil napojenie pozemku na okolitý verejný priestor? Veď tam stačilo urobiť múrik a chodník vydláždiť.

Je súčasné primitívne riešenie vhodné do centra hlavného mesta? Ako to môže strpieť mestská architektka? Toto by v súčasnosti neschválili ani na periférii. Kto a ako bude udržiavať štrkové lôžko plné ohorkov a drobných odpadkov, ktoré neodnesie vietor? A kto bude zodpovedný za úrazy na šmykľavom šikmom stupienku pri zastávke MHD?

Chcel by som navigovať aj primátora, aby pri kontrolných dňoch na stavbe Štúrovej ulice a Starého mostu urobil pár krokov navyše k zastávke autobusov pri parkovisku pred Euroveou a pozrel si to úžasné riešenie.

Werner Ehrgang, Vrakuňa
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?