Opravili zničenú dlažbu na Ventúrskej

9.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Najviac poškodenú dlažbu v historickom centre mesta na Ventúrskej ulici v závere roka opravil staromestský podnik verejnoprospešných služieb VEPOS. Akútna oprava súvisela s príchodom silvestrovských osláv.

Podľa informácií hovorkyne Miestneho úradu Staré Mesto Aleny Kopřivovej, ide o bežnú údržbu, ktorú chcel podnik stihnúť do Silvestra, keď do pešej zóny vyrazia tisíce ľudí. „Na opravu tohto úseku bude uvoľnených 50-tisíc korún z celkovej sumy 300 000, ktoré mali byť poslancom vyplatené ako koncoročné jednorazové odmeny,“ informovala A. Kopřivová. Dodala, že staromestskí poslanci sa ich vzdali s cieľom, aby peniaze išli na opravu komunikácií. Zvyšok pôjde na opravy v tomto roku. Ďalšie peniaze budú zrejme prerozdelené z kapitol rozpočtu mestskej časti.

Minulý rok minulo Staré Mesto na opravy ciest v centre mesta 600-tisíc korún, naposledy bola opravovaná dlažba na Michalskej ulici. Na dlažbu v pešej zóne minie samospráva ročne niekoľko stotisíc korún, v skutočnosti by však potrebovala milióny, alebo absolútny zákaz vjazdu vozidiel. Celkové náklady na opravu dlažby by mohli dosiahnuť do 10 miliónov korún. Poslanci nedávno prijali opatrenia aj na čiastočnú ochranu dlažby, keď zakázali vjazd vozidlám nad 3,5 tony a sprísnili podmienky na vstup vozidiel do pešej zóny.

(rob)

Páčil sa vám článok?