Staromestská samospráva dala psom nové výbehy

8.1.2008
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva Starého Mesta v zmysle svojho sľubu verejnosti zriadila do konca roku päť nových výbehov pre psy - chovateľov však opätovne upozorňuje, že tieto miesta nemajú slúžiť ako psie toalety.

Informovala nás o tom hovorkyňa miestneho úradu Alena Kopřivová. „Samospráva reagovala na početné žiadosti Staromešťanov, ktoré sa explozívne znásobili po zrušení posledného výbehu na Múzejnej ulici, na pozemku, ktorý patrí Univerzite Komenského,“ spresňuje hovorkyňa.

Ako výbeh tu slúžila ľavá, nezastavaná, časť ulice, ktorá však bola v majetku Univerzity Komenského a tá zatiaľ tieto priestory nepotrebovala. V súvislosti s rekonštrukciou a ďalšími stavebnými aktivitami v zadnom trakte univerzity však na jeseň vysoká škola požiadala samosprávu o uvoľnenie priestoru.

Odteraz môžu chodiť psíčkari so svojimi miláčikmi na vychádzku na voľno na zelené plochy na Záhrebskej a Medenej ulici, výbeh medzi Chorvátskou a Justičnou ulicou, na časť Námestia slobody a tiež v priestore medzi Šancovou a Mýtnou ulicou. Tieto plochy sú označené tabuľkami s nápisom Voľný pohyb psov povolený a znamená to, že tam môžu behať psy bez vodidla, pri dodržaní ostatných predpisov a predchádzaní konfliktom jednak medzi zvieratami a jednak s okoloidúcimi.

Priestory sú tiež vybavené nádobami na odpadky a psie exkrementy, pretože chovatelia sú povinní aj v týchto výbehoch po svojich psíkoch upratať. Pohyb psa na voľno mimo vymedzených výbehov možno pokutovať až do výšky 500 Sk a neupratanie výkalov až 1000 Sk.

A. Kopřivová pripomína, že informácie o podmienkach chovania domácich zvierat a právach i povinnostiach chovateľov sú na webovej stránke mestskej časti www.staremesto.sk.

(gub)

Ešte donedávna bolo na tomto kúsku zelene na Medenej ulici zakázané venčiť psov. Dnes je tu naopak priestor vyhradený na výbeh štvornohých obyvateľov Starého Mesta.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?