Katedrálu Povýšenia sv. kríža navštívi arcibiskup Arbach zo Sýrie

25.3.2017
0
Katedrálu povýšenia sv. kríža navštívi arcibiskup arbach zo sýrie - arcibiskup Arbach
Páčil sa vám článok?

Bratislavskú gréckokatolícku Katedrálu Povýšenia svätého kríža (Ulica 29. augusta) navštívi v nedeľu Mons. Jean-Abdo Arbach (na fotografii), arcibiskup gréckokatolíckej melchitskej cirkvi v Homse v Sýrii. Bude prítomný na sv. liturgii o 10.30 h a po jej skončení sa v priestoroch Eparchiálneho úradu stretne s veriacimi a priblíži im situáciu kresťanov vo vojnou zmietanej Sýrii.

Pri tejto príležitosti miestny farár Rastislav Čížik vyhlásil na nedeľu aj farskú zbierku na pomoc pre veriacich v eparchii Homs. Arcibiskup Arbach je členom Baziliánskeho rádu sv. Jána Krstiteľa melchitského obradu a prichádza na Slovensko pri príležitosti otvorenia medzinárodnej kancelárie pápežskej nadácie ACN - Aid to the Church in Need (Kirche in Not).

Arcibiskup Arbach sa podľa Konferencie biskupov Slovenska má dnes zúčastniť aj na pontifikálnej sv. omši o 18.00 h v Katedrále sv. Martina v Bratislave.

ACN je celosvetovou katolíckou dobročinnou a pastoračnou organizáciou. V roku 2011 ju pápež Benedikt XVI. povýšil na nadáciu pápežského práva. Jej poslanie je zamerané na poskytovanie materiálnej a duchovnej pomoci cirkvi všade tam, kde je prenasledovaná, utláčaná terorom a násilím, alebo kde trpí núdzou.

ACN každoročne podporuje približne 6000 projektov vo viac ako 140 krajinách. Organizovaná pomoc sa poskytuje výlučne prostredníctvom súkromného darcovstva, keďže nadácia nie je financovaná zo žiadnych verejných zdrojov. Organizáciu ACN podporuje viac ako 400-tisíc darcov po celom svete.

(TASR, Foto: Twitter CNN)

Páčil sa vám článok?