Bratislavčania opäť vyberajú Kaviareň roka

18.11.2010
0
Páčil sa vám článok?

Od soboty 16. novembra 2010 súťaží dvadsať bratislavských kaviarní o titul Kaviareň mesta 2010. Vybrané kaviarne nominovali odborníci na gastronómiu a populárne osobnosti, súťaž potrvá do 15. decembra 2010.

Zoznam nominovaných je na www.skvelakava.sk, záujemcovia o hlasovanie si musia nájsť hlasovacie lístky v niektorých obchodoch, prípadne v informačných stánkoch BKIS a tie potom môžu vhodiť do hlasovacieho boxu priamo v kaviarni, alebo ich poslať poštou na adresu organizátora súťaže. Pre tých, ktorí tak urobia, sú pripravené ceny v hodnote 4000 eur. Je zaujímavé, že kým v prvom ročníku hlasovalo približne 2500 Bratislavčanov, vlani ich už bolo takmer štyrikrát toľko - 13 000!

Novinkou v hlasovaní je súťaž o titul BBB-Best Barista Bratislava, v ktorom hlasujúci vyberú najlepšieho baristu (odborník na prípravu kávy) alebo baristku v súťažiacich kaviarňach prostredníctvom internetu. Vďaka tomu sa teda Bratislavčania dozvedia nielen to, ktorá bratislavská kaviareň je najobľúbenejšia, ale aj to, kde baristi pripravujú najlepšiu kávu.

Súčasťou 5. ročníka súťaže Kaviareň roka je Gourmet týždeň. Uskutoční sa od 6. do 10. decembra 2010 a návštevníkom na vybraných miestach Bratislavy ponúknu zadarmo espresso či latte, predstavia kvalitný porcelán a formou ochutnávky exotické a lahodné čokolády, bylinný likér, pečivo...

(mm)

Páčil sa vám článok?