FOTO a VIDEO: Policajná razia v Bratislave: Zadržali Egypťanov, ktorí prevážali cez hranice maloletých

21.4.2021
0

Zdroj: Polícia SR

Páčil sa vám článok?

Policajti dnes vykonali v Bratislave dve domové prehliadky, zaistili mobilné telefóny, navigácie a rôzne dokumenty súvisiace s trestnou činnosťou. Výsledkom ich akcie je i zadržanie a obvinenie dvoch občanov Egypta, ktorí zo slovenského detského domova vyvážali maloletých do Západnej Európy.

"Občania Egypta vo veku 39 a 34 rokov, žijúci na území Slovenska, mali prevážať z územia Slovenskej republiky maloleté osoby bez sprievodu, ktoré boli umiestnené v detskom domove v Medzilaborciach. Je to zariadenie, v ktorom sú umiestnení neplnoletí migranti, ktorí sa na Slovensku ocitli bez rodičov. Policajti zdokumentovali prípad, kedy mali takto odviezť minimálne tri maloleté osoby pochádzajúce zo Sýrie a smerovať s nimi ďalej do krajín západnej Európy," uviadla policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii ÚHCP už obvinil oboch mužov zo zločinu prevádzačstva, po dokázaní viny im hrozí trest odňatia slobody vo výške od sedem do 10 rokov. Policajti na prípade ďalej pracujú a preverujú aj ďalšie prípady, ktoré majú podobný modus operandi.

Policajti v Devínskej Novej Vsi:

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?