"Zabijem ich a podrežem nožom": Takto zneli vyhrážky 59–ročného Štefana inému mužovi

5.3.2021

Zdroj: FB Polícia Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Policajti tretieho bratislavského okresu obvinili 59–ročného Štefana K. pre trestný čin nebezpečného vyhrážania.

Polícia uviedla, že podľa doposiaľ zistených skutočností mal muž dňa 03.03.2021 krátko po 09.30 h telefonicky kontaktovať jednu z krízových liniek pomoci, pričom mal pracovníčke uviesť, že nožom, ktorý si vlastnoručne vyrobil, má v úmysle bodnúť do krku iného muža, ktorého meno jej aj uviedol. Príčinu jeho úmyslu skoncovať so životom iného mal byť dôvod, že si s mužom podľa jeho slov už ,,nevie dať rady“.

"Pracovníčka tiesňovej linky okamžite kontaktovala políciu a uviedla im zámer obvineného aj s lokalitou, kde sa mal nachádzať. Hliadka PZ sa okamžite dostavila na miesto. Obvinený aj v čase jej príchodu tvrdil, že muža, ako aj jeho kamarátov, zabije a podreže ich nožmi," informovala polícia na svojom Facebooku.

Policajti muža zadržali a previedli na policajné oddelenie. Vec bude realizovaná v tzv. „super rýchlom“ konaní, 59-ročný Štefan K. pôjde pred sudcu v zákonom stanovenom čase – do 48 hodín. Zároveň bol spracovaný podnet na väzobné stíhanie obvineného. Ak mu dokážu vinu, hrozí Štefanovi pobyt za mrežami na 6 mesiacov až tri roky.

 (nc)

Páčil sa vám článok?