Pezinská kriminálka odhalila zlodeja traktora, v jeho garáži našli aj ďalšie ukradnuté auto

20.2.2021
0
Traktor a auto ukradnuté

Zdroj: Polícia SR - Bratislavský kraj

Páčil sa vám článok?

Mladík a jeho spolupáchateľ majú na rováši dve krádeže. Traktor zmizol majiteľovi spred rodinného domu na Pezinskej ulici v obci Vinosady, zaparkovaný Volkswagen zase z obce Svätý Jur. Obom teraz hrozí viacročný pobyt za mrežami.

Pezinskí policajti prijali počas jedného dňa oznámenie o krádeži traktora zn. Zetor a krádeži auta zn. Volkswagen. Traktor zmizol majiteľovi spred rodinného domu na Pezinskej ulici v obci Vinosady, zaparkovaný Volkswagen zase z obce Svätý Jur. "Operatívci pezinskej kriminálnej polície vykonali operatívno-pátraciu činnosť a do 24-hodín zadržali muža podozrivého z oboch krádeží," informovali bratislavskí krajsí policajti na sociálnej sieti s tým, že okrem toho našli aj ukradnuté Polo, ktoré bolo ukryté v garáži chatky nachádzajúcej sa v obci Svätý Jur.

Dodali, že v prípade odcudzeného traktora čelí obvineniu 28-ročný Pezinčan, ktorý bol už v minulosti trestaný za majetkovú trestnú činnosť. Obvinený je aj z krádeže Volkswagenu Polo.Ten mal po predchádzajúcej dohode spolu s ďalším obvineným, 36-ročným mužom z obce Chorvátsky Grob, odtiahnuť pomocou ťažného lana do jednej z garáží v záhradkárskej oblasti obce Svätý Jur.

Škoda spôsobená krádežou traktora a osobného auta bola podľa polície vyčíslená na viac ako 9.000 eur. Obvinenému Pezinčanovi hrozí pobyt za mrežami na 6 mesiacov až na tri roky, obvinenému mužovi, ktorý sa mal krádeže auta Volkswagen Polo dopustiť formou spolupáchateľstva, hrozí dvojročný trest.

(nc)

Páčil sa vám článok?