Naozaj mu to stálo za to? Vodičovi tohto auta hrozia tri roky natvrdo, prišiel aj o vodičák

21.4.2019
0
Parkovanie na mieste pre zdravotne postihnutých

Zdroj: Polícia

Páčil sa vám článok?

Nazvať to drzosťou či stratou súdnosti? Bratislavskí dopravní policajti pri bežnej kontrole parkovania narazili na dvoch vodičov, ktorých nakoniec zobrali na stanicu. To naozaj niekto bude parkovať na mieste pre zdravotne postihnutých za každú cenu?

"Dopravní policajti v Bratislave sa počas tohto týždňa zamerali na kontrolu oprávnenia státia vozidiel na miestach vyhradených pre osoby s ťažkým zdravotným postihnutím. Počas tejto kontroly zaznamenali dva prípady, kedy vodiči parkovali so svojimi vozidlami na týchto miestach neoprávnene. K obom prípadom došlo na Einsteinovej ulici (pri Auparku - poznámka redakcie)," informovala polícia na sociálnej sieti. To však nie je všetko.

"Vodiči po výzve policajtov, aby preukázali oprávnenosť svojho parkovania, predložili parkovacie preukazy, ktoré javili známky falzifikátu. Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu, vodiči boli následne obmedzení na osobnej slobode a eskortovaní na príslušné policajné oddelenie k vykonaniu potrebných úkonov," dodali policajti.

Spomínaní vodiči sú podozriví zo spáchania trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody až na tri roky. Obaja vodiči sú taktiež podozriví zo spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a na mieste im zadržali vodičské preukazy.

Zdroj: Polícia

​​Nad konaním týchto vodičov ostáva naozaj rozum stáť. To niekomu stojí za to riskovať väzenie len preto, aby mohol so svojím autom zaberať miesta pre zdravotne postihnutých pri nákupných centrách? Alebo ide o ľudí, pre ktorých sa stalo porušovanie zákona takou samozrejmosťou, že už tak konajú automaticky?

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie