Hudobná akadémia zaplní Redutu, filharmónia avizuje aj prvý Rodinný koncert

24.11.2022
Slovenská filharmónia začína dvojicou koncertov 64. sezónu - Reduta
Páčil sa vám článok?

Hudobná akadémia zaplní bratislavskú Redutu. V Slovenskej filharmónii (SF) sa v piatok 25. novembra uskutoční úvodné podujatie pre bratislavských a mimobratislavských školákov, ktorí sa v 74. koncertnej sezóne prihlásili na organizovaný cyklus dopoludňajších koncertov.

"Redutu navštívi 1400 žiakov v dvoch frekvenciách o 9.30 a 11.30 h," uviedla Martina Tolstova, tlačová tajomníčka SF. Program piatkovej Hudobnej akadémie sa zopakuje v sobotu 26. novembra o 16.00 h na prvom Rodinnom koncerte. Svetom hudby bude mladých návštevníkov filharmónie sprevádzať moderátor Martin Vanek.

"Na programe sú diela dvoch anglických skladateľov - Benjamina Brittena Sprievodca mladého človeka orchestrom a suita Abdelazer Henryho Purcella v interpretácii poslucháčov bratislavského Konzervatória pod taktovkou Juraja Jartima," avizuje filharmónia. Tolstova dodáva, že mladí umelci sa predstavia v zostave komorného sláčikového orchestra a veľkého symfonického orchestra, v ktorom žiakov posilnia profesionáli z Vojenskej hudby Ozbrojených síl SR.

​(tasr)

Páčil sa vám článok?