Dajte si rande s mestom: Témou budú kňažné, grófky, princezné a kráľovné v starom Prešporku

6.5.2021
V centre mesta plánujú osadiť historické poštové schránky - bratislava husar
Páčil sa vám článok?

V rámci cyklu tematických prechádzok, ktoré organizuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, sa najbližšia bude konať už tento víkend. Počas vychádzky v uličkách pôvodného Starého Mesta sa stretnete s grófkou Chotekovou, na Kapitulskej ulici navštívite princeznú Alžbetu a hovoriť sa bude aj o cisárovnej Sisi.

Svet dávnych čias patril do rúk predovšetkým mužom. Dievčatá boli vychovávané k umeniu a dobrým mravom. Mali sa z nich stať dobré a poslušné manželky. Mnohé z nich však zohrali v našich dejinách omnoho dôležitejšiu úlohu. Aké osudy postretli dámy v krásnych róbach a kde nájdeme ich stopy?

"Počas vychádzky v uličkách pôvodného Starého Mesta sa stretneme s grófkou Chotekovou, belgickou princeznou Štefániou, na Kapitulskej ulici navštívime princeznú Alžbetu a spomenieme aj jej menovkyňu, cisárovnú Sisi. Vedeli ste, že svoju nevestu nemala veľmi v láske? A keď už budeme pri tých korunovaných hlavách, povieme si aj to, kde je jedna takáto dáma v Bratislave pochovaná," približuje tému prechádzky organizátor.

Aj túto sobotu Bratislavské kultúrne a informačné stredisko organizuje v cykle tematických vychádzok so sprievodcami, vďaka ktorým objavíte Bratislavu v jej nevšednej kráse a pochopíte mnohé súvislosti späté s jej históriou. "Sprievodkyňa Andrea Turanská vám porozpráva o vplyvných a rozhľadených dámach, akých bolo v Prešporku veľa," uviedlo BKIS. 

Organizátor zároveň upozorňuje, že vzhľadom na aktuálne opatrenie a vašu bezpečnosť sa vychádzok môže zúčastniť maximálne 5 osôb, aj preto je udalosť naplánovaná v dvoch časoch za sebou – o 14:00 a 17:00.

Ak máte o prechádzku záujem, na vami preferovaný preferovaný čas a zaregistrujte TU a prvých 5 prihlásených bude organizátor kontaktovať s ďalšími inštrukciami k realizácii vychádzky.

(nc)

Páčil sa vám článok?