Dobrá správa: SNM opäť otvára brány svojich múzeí

16.4.2021

Zdroj: Google Maps

Páčil sa vám článok?

Slovenské národné múzeum (SNM) začne od pondelka 19. apríla, na základe rozhodnutia ministerstva kultúry, s postupným otváraním svojich 18 špecializovaných múzeí.

"Tento krok je v súlade s rozhodnutím vlády o postupnom uvoľňovaní protipandemických opatrení," informovala Zuzana Vášáryová, vedúca Centra múzejnej komunikácie SNM.

"Otváranie našich múzeí bude postupné, predpokladám, že všetky budú návštevníkom prístupné v priebehu dvoch týždňov. Hoci v prípade niektorých zatiaľ iba čiastočne, z dôvodu prebiehajúcich stavebných prác alebo nepriaznivého počasia," oznámil generálny riaditeľ zbierkotvornej národnej inštitúcie Branislav Panis s tým, že v mnohých múzeách čakajú návštevníkov prekvapenia. Ako príklad uviedol novú expozíciu v rodnom dome M. R. Štefánika v Košariskách.

Na základe rozhodnutia vlády budú v prvej fáze povolené len individuálne prehliadky, jeden návštevník na 15 metrov štvorcových plochy, s negatívnym AG testom nie starším ako sedem dní a s respirátorom. Presné informácie o dátumoch otvorenia a otváracích hodinách špecializovaných múzeí SNM budú k dispozícii na www.snm.sk a na stránkach múzeí a ich profiloch na sociálnych sieťach.

Panis chce veriť, že pri dodržaní všetkých protiepidemických opatrení zo strany SNM, ako aj zo strany návštevníkov múzeí, sa postupný návrat k normálu už nezvráti. "A že aj my už budeme môcť konečne a opäť natrvalo plánovať, organizovať výstavy a expozície, komunikovať s našimi priaznivcami nielen online, ale aj naživo," dodal.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?