Charitatívny aukčný salón sa koná i počas pandémie. Diela môžete vydražiť online

29.3.2021
0

Zdroj: APPA

Páčil sa vám článok?

Ani pandémia ho nakoniec nezastavila. V týchto dňoch prebieha v poradí už desiaty ročník Charitatívneho aukčného salónu, ktorý prepája predaj umeleckých diel a pomoc rodinám s telesne znevýhodneným členom. Aukcia prebieha online a zúčastniť sa jej môžete do utorka 30. marca do 21:00 h. Aukciu organizuje Asociácia pomoci postihnutým (APPA) v spolupráci s Nadáciou TA3 a Aukčnou spoločnosťou SOGA.

Vďaka peknej myšlienke významní slovenskí umelci venujú do aukcie výtvarné diela bez nároku na honorár. Výťažok aukcie sa používa na zlepšenie kvality života pre ľudí s telesným postihnutím. Milovníci  výtvarného umenia tak môžu získať nielen hodnotné dielo, ale aj pomôcť ľuďom v neľahkej životnej situácii.

Za deväť ročníkov charitatívneho projektu APPA poskytla 62 hendikepovaným finančnú výpomoc spolu vo výške 182.961 eur na nevyhnutné potreby, ktoré zlepšia kvalitu ich životov. Doteraz sa dražilo 390 umeleckých diel.

Na jeseň 2020 sa uskutočnila mediálna kampaň cez televíziu TA3 na pomoc šiestim rodinám, ktoré mali byť podporené z výťažku aukcie. Kampaň bola úspešná, podarilo sa vyzbierať dostatok prostriedkov na pomoc pre všetkých. Odložený desiaty ročník aukcie sa realizuje  v online priestore. Z výťažku online aukcie budú podporené nové tri rodiny s telesne postihnutým členom.

Komentovaná prehliadka diel:

Dražiť môžete cez online platformu Aukčnej spoločnosti SOGA do utorka 30.3.2021 do 21.00 hod.
Pre účasť je potrebná registrácia, registračný formulár nájdete na stránke online aukcie. Záujemca môže získať ktorékoľvek dielo aj bez vlastnej registrácie, ak vyhotoví písomnú plnú moc na OZ APPA k zastupovaniu. 

(ms)

Páčil sa vám článok?