VIDEO: Filmový festival inakosti zrušil verejné projekcie - premietať sa bude len online

16.10.2020

Zdroj: FB Iniciatíva Inakosť

Páčil sa vám článok?

Filmový festival inakosti (FFi) zrušil pre sprísnenie pandemických opatrení premietania v kinách, ktoré boli naplánované do 19. októbra. "Z programu sa podarilo uskutočniť aspoň prvý festivalový deň v bratislavskom Kine Lumiére a v košickom Úsmeve," TASR o tom informoval PR manažér festivalu Roman Samotný.

Dodal, že na otvorenie festivalu 14. októbra prišla aj ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO), ktorá prevzala záštitu nad podujatím. "Viem, že epidemiologické opatrenia neumožnili organizátorom realizovať festival v ich pôvodnej predstave, o to radšej som, že nerezignovali na predsavzatie Filmového festivalu inakosti budovať tolerantnejšiu spoločnosť a zorganizovali 14. ročník aspoň v jeho skromnejšej forme. Som rada, že ministerstvo kultúry opäť plní svoje poslanie a podporuje kultúru a umenie v celom spektre," uviedla Milanová.

Plánované predstavenia FFi v kinách Lumiére a Úsmev budú odohrané v náhradnom termíne po znovuotvorení kín. Festival však pokračuje online projekciami, ktoré budú od 20. do 25. októbra na www.kino-doma.sk. "Filmy budú môcť sledovať diváci a diváčky na území Slovenska," uzavrel Samotný.

(TASR)

Páčil sa vám článok?