Konferencia o mieste cirkvi v postmodernej spoločnosti

16.2.2016
0
V bratislave bude konferencia o mieste cirkvi v postmodernej spoločnosti - aula_kapitulska
Páčil sa vám článok?

Miesto cirkvi v postmodernej spoločnosti - taká je ústredná téma medzinárodnej odbornej konferencie, ktorú pripravuje Konferencia biskupov Slovenska (KBS) spolu s Rímskokatolíckou Cyrilometodskou bohosloveckou fakultou Univerzity Komenského (RKCMBF UK) v Bratislave.

Uskutoční sa v stredu 24. februára v Aule Benedikta XVI. na Kapitulskej ulici a je otvorená pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o otázky vzťahu cirkvi a štátu, moderného sveta a náboženstva.

Na konferencii sa zúčastnia viacerí biskupi, ako aj osobnosti z akademického, spoločenského, politického a náboženského života. Cieľom tohto stretnutia je diskutovať o mieste katolíckej cirkvi v súčasnom svete, o tom, ako má cirkev ohlasovať evanjelium v dnešnej dobe, ako má viesť dialóg so spoločnosťou a iných aktuálnych otázkach.

V úvode konferencie sa účastníkom prihovorí predseda KBS, bratislavský arcibiskup Mons. Stanislav Zvolenský a dekan RKCMBF UK Vladimír Thurzo. Vystúpia viacerí hostia zo zahraničia. Bude medzi nimi kardinál Carlo Caffarra z Talianska, emeritný biskup z Bologne, novinár a publicista Andreas Püttmann z Nemecka, generálna sekretárka Federácie katolíckych rodín Marie Hildingsson i hosť zo Španielska, Jaime Oreja, zástupca medzinárodnej organizácie One of us (Jeden z nás).

O kríze Európy očami Jána Pavla II. a Benedikta XVI. bude hovoriť profesorka cirkevných dejín z RKCMBF UK Emília Hrabovec.

Pripravovaná konferencia je tradičným jarným podujatím KBS, ktoré už má niekoľkoročnú tradíciu. V roku 2013 KBS zorganizovala sympózium o rodovej rovnosti, o rok neskôr sa konala medzinárodná konferencia o pohľade cirkvi na ľudské práva a v roku 2015 sa uskutočnilo stretnutie zamerané na kultúru života.

(TASR)

Páčil sa vám článok?