Nespokojní učitelia chcú v pondelok vytvoriť živú reťaz

28.1.2016
0
Nespokojní učitelia chcú v pondelok vytvoriť živú reťaz - ludska_retaz
Páčil sa vám článok?

Nespokojní učitelia chystajú na pondelok 1. februára v Bratislave ďalšiu protestnú akciu. Tentoraz pôjde o živú reťaz z učiteľov, rodičov a všetkých nespokojných so stavom v školstve. Informuje tom Iniciatíva slovenských učiteľov (ISU) na svojej webovej stránke.

Podujatie sa v hlavnom meste začne o 15.30 h na Námestí slobody. Živé reťaze by sa mali uskutočniť aj v ďalších slovenských mestách.

Časť učiteľov vstúpila v pondelok 25. januára do ostrého, časovo neobmedzeného štrajku. Dôvodom vyhlásenia štrajku je podľa ISU dlhodobé ignorovanie požiadaviek učiteľskej obce, odborových a profesijných organizácií v školstve na zabezpečenie primeraného financovania školstva.

Niektoré školy zostali zatvorené, inde vyučovanie prebieha v obmedzenom režime. Podľa informácií ministerstva školstva dnes zostalo zatvorených 137 škôl. ISU hovorí, že zatvorených je 290 škôl.

V stredu po 14.30 h bolo do štrajku zapojených takmer 11.000 učiteľov z viac ako 820 škôl. Na Slovensku je podľa údajov ministerstva školstva 2935 materských, 2113 základných a 868 stredných škôl. Učiteľov je približne 89.000.

(TASR)

Páčil sa vám článok?