V piatok 1. mája budú otvorené Jarné Kapitulské dvory

29.4.2015
0
V piatok 1. mája budú otvorené jarné kapitulské dvory - jarne_kapitulske_dvory
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie Oživenie Kapitulskej ulice pozýva na tradičné Jarné Kapitulské dvory, ktoré budú v piatok 1. mája 2015 opäť v lokalite Kapitulskej ulice, Baxovej veže, Dome Albrechtovcov, Dome Čárskych, Katedrále sv.Martina a v otvorených dvoroch cirkevných organizácií a v súkromných dvoroch.

Od 10.00 h tu bude nepretržitý kultúrny a umelecký program (divadlo, spev, hudba), prednáška o histórii Kapitulskej ulice s unikátnou prezentáciou databázy "Pamäť Bratislavy", debata obyvateľov, detské dielničky venované tentoraz kvetom, prehliadky priestorov, okružné jazdy Prešporáčikom a iné aktivity.

Zároveň bude prvý raz vystavený model sošky sv.Floriána - patróna hasičov. Kamenná soška sv. Floriána bola do 80-tych rokov minulého storočia umiestnená na portáli nad hornou Prepoštskou uličkou. Rovnaká soška je aj súčasťou hlavného oltára v Katedrále sv. Martina. Snahou OZ Oživenie Kapitulskej ulice je získať finančné prostriedky na jej vyrobenie a umiestnenie na pôvodné miesto. Prispieť je možné priamo na Jarných Kapitulských dvoroch 1. mája 2015.

Dôležitou časťou Jarných Kapitulských dvorov bude aj Charitatívny koncert Bratislavského chlapčenského zboru v Katedrále sv. Martina so začiatkom o 18.00 h. Výťažok koncertu bude slúžiť na podporu činnosti OZ Oživenie Kapitulskej ulice a na obnovu Domu Albrechtovcov.

(banoviny)

Páčil sa vám článok?