Víťazi Slovak Press Photo sa nechali tento rok inšpirovať aj Bratislavou

8.11.2013
0
Víťazi slovak press photo sa nechali tento rok inšpirovať aj bratislavou - spp2
Páčil sa vám článok?

Bratislavou a životom v nej sa nechali inšpirovať viacerí súťažiaci v druhom ročníku súťaže novinárskej fotografie Slovak Press Photo. Tohtoročná výstava ocenených fotografií v Starej radnici Múzea mesta Bratislavy sa tak do istej miery stáva aj bratislavskou kronikou uplynulých mesiacov.

V kategórii Aktualita získala 2. miesto séria fotografií Borisa Németha - Z rozvodneného Dunaja sa stala atrakcia. V kategórii Životné prostredie získal 1. miesto za sériu Bratislava Green City fotograf Peter Korček. Ten istý fotograf získal aj 2. miesto v kategórii Každodenný život za sériu fotografií Zlaté - Red - Piesky.

Za fotografiu Michel Miklík 19 získal 2. miesto v kategórii Šport fotograf Miroslav Bartánus, v tej istej kategórii získal 3. miesto Dušan Dukát za fotografiu Svetový pohár vo vodnom slalome – Čunovo.

Bratislava oslovila aj súťažiacich v kategórii Mladí fotografi do 25 rokov a študenti fakúlt žurnalistiky - 1. miesto získala séria fotografií Rodina v sociálnej ubytovni Modrý dom, ktoré nafotil študent Borislav Bunčák, 2. miesto získal študent VŠVU Tomáš Manina za sériu Rekonštrukcia, premeny hlavného mesta.

Grand Prix získal Milan Illík s fotografiou zo série Crew Teens, Grant Bratislavy vyhrala študentka Martina Šimkovičová s projektom Pressburg.

Ocenené fotografie súťaže Slovak Press Photo sú vystavené v Starej radnici Múzea mesta Bratislavy do 27. novembra 2013.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?