V piatok bude rozlúčka so Starým mostom

6.11.2013
0
V piatok bude rozlúčka so starým mostom - starymost2
Páčil sa vám článok?

V piatok 8. novembra sa môžu prísť Bratislavčania rozlúčiť so Starým mostom, ktorý bude v rámci rekonštrukcie celý rozobratý a nanovo zmontovaný. Piatkovú rozlúčku organizuje Petržalský okrášľovací spolok aj napriek tomu, že termín uzavretia mosta a jeho demontáže nie je stále známy.

Vedenie mesta v piatok 1. novembra 2013 odovzdalo Starý most konzorciu Mestská hromadná doprava MHD - Starý most, ktoré tvoria firmy Eurovia, a.s., Košice, Eurovia CS, a.s., a SMP CZ, a.s. To má od tohto dňa 22 mesiacov na to, aby most rozobrali, nahradili dva mostné pylóny jedným a zmontovali nový Starý most, po ktorom budú môcť jazdiť električky zo Štúrovej ulice na Bosákovu.

Termín uzatvorenia Starého mosta pre verejnosť zatiaľ nie je známy. Nepozná ho mesto ani zhotoviteľ stavby. „Presný termín uzatvorenia mosta ešte nie je známy, avšak bolo dohodnuté, že verejnosť bude informovaná jeden týždeň pred uzatvorením mosta,“ uviedla Simona Tančáková zo spoločnosti Eurovia SK, a.s.

Počas piatkovej rozlúčky so Starým mostom majú Bratislavčania vytvoriť živú reťaz, lampióny šťastia a do Dunaja hodiť rozlúčkový veniec. „Budeme sa lúčiť s Mostom Františka Jozefa, ktorý neskôr obnovila Červená armáda a vydržal až doteraz,“ uvádza Petržalský okrášľovací spolok, ktorý sľubuje veselú rozlúčku so Starým mostom.

(mch)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?