Bratislavské Véčko po rokoch ožíva koncertmi

5.3.2013
0
Bratislavské véčko po rokoch ožíva koncertmi - koncert_vecko
Páčil sa vám článok?

V Dome umenia na Námestí SNP začiatkom februára ožil legendárny V-Klub, ktorý sa od druhej polovice 60. rokov minulého storočia stal mekkou bratislavskej hudobnej scény. Véčko má po rokoch opäť ambíciu byť tým, čím bolo kedysi - priestorom pre mladé začínajúce kapely a interpretov, divadlá malých foriem, džezové a bigbítové večery, diskusie, ale aj výchovné koncerty.

Po sporoch, kto má prevádzkovať Véčko, sa na túto úlohu napokon podujalo Národné osvetové centrum (NOC). „Na troch podlažiach Domu umenia chceme ponúknuť návštevníkom pestré možnosti kultúrneho vyžitia v oblasti hudobnej, výtvarnej, literárnej, divadelnej a výchovno- vzdelávacej. Podujatia nie sú určené len pre širokú verejnosť, ale aj pre špecificky orientované skupiny návštevníkov,“ uviedla riaditeľka NOC Jana Kresáková.

Novú éru v živote bratislavského Véčka začali začiatkom februára bývalí véčkari a niektorí hudobníci, ktorí tu kedysi začínali - The Buttons, Ľubomír Belák, Janko Lehotský, Mirka Brezovská, skupina Mona Lisa a špeciálny hosť Petr Spálený so skupinou Apollo Band.

Najbližšie tu bude 8. marca 2013 o 19.00 h koncert Swing Society Orchestra, 9. marca o 19.00 h si na Queenmanii s Petrom Pačutom prídu na svoje fanúšikovia skupiny Queen. O týždeň neskôr - 15. a 16. marca - tu o 19.00 h vystúpi The Backwards s tým najlepším z repertoáru The Beatles.

(ado)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie