Aktuálny starosta Rače Peter Pilinský sa rozhodol kandidovať bez podpory politických strán

27.8.2018
Peter Pilinský

Zdroj: Pilinsky2018

Páčil sa vám článok?

V blížiacich sa komunálnych voľbách, v ktorých zatiaľ oficiálne ešte nie sú známi všetci kandidáti, bude kandidovať aj aktuálny starosta Rače Peter Pilinský. Peter Pilinský sľubuje v programe Rača 2022 komplexný plán rozvoja Rače, Krasňan a Východného na ďalšie štyri roky.

Budovanie ďalšej cyklotrasy medzi Račou a Krasňanmi, zlepšenie parkovania v starej Rači, výstavba LBG Arény aj nové športoviská, obnova historických budov, riešenia pre záchranu viníc, revitalizácia parkov a oddychových miest, dopravné novinky, moderný klientsky orientovaný úrad, aj toto sú ciele kandidáta Petra Pilinského.

„So získanými skúsenosťami viem posúdiť, čo je reálne sľúbiť a splniť. Spolieham sa, že ľudia majú triezvy úsudok a vidia, čo všetko sa u nás za posledné roky zmenilo, opravilo a vybudovalo,“ povedal Pilinský o svojom programe a kandidatúre.

Keďže kandiduje bez podpory politických strán, musí si do uzávierky prihlášok vyzbierať stovky podpisov v uliciach – 1000 na mestského poslanca a 500 na starostu.

„Teší ma, že som sa takto rozhodol. Mal som možnosť rozprávať sa neformálne s množstvom ľudí a zbierať zároveň aj podnety do svojho programu. Ani v minulosti som nebol politickým stranám nič dlžný. Na druhej strane ale Rači nijako výrazne nepomohli - a to u mňa rozhodlo,“ vysvetlil 46 ročný rodák z Rače.

„Na kampaň, ktorej hlavným posolstvom bude prezentácia programu Rača 2022, som sa poctivo pripravil. Zaplatím ju z úspor z výplaty, každý mesiac som si počas štyroch rokov odkladal po 350 eur. Najťažšie to so mnou bude mať najmä moja rodina. Dúfam, že sa tentoraz súboj zaobíde bez lží a špinavostí, aké naposledy predvádzala jedna z kandidátok,“ vyjadril osobné želanie Pilinský.

Voľby do samosprávy sa budú konať v sobotu 10. novembra 2018. Obyvatelia Mestskej časti Bratislava–Rača dostanú vo volebnej miestnosti 4 hlasovacie lístky. Voliť teda budú poslancov (15) miestneho zastupiteľstva (10 za obvod Rača, 3 za Krasňany, 2 za Východné), 2 poslancov mestského zastupiteľstva Bratislavy, starostu mestskej časti a primátora Bratislavy.

(TS)

Páčil sa vám článok?