V nedeľu sa menia niektoré cestovné poriadky MHD i vlakov

5.12.2017
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Každoročne, v druhú decembrovú nedeľu, dochádza v celej Európe k zmenám cestovných poriadkov. Zmeny sa dotknú aj cestovných poriadkov MHD či prímestských spojov v Bratislavskom kraji.

O prichádzajúcich zmenách informuje na svojom webe Bratislavská integrovaná doprava. Najväčšie zmeny sa týkajú vlakových spojení. Zavedie sa nové vlakové spojenie medzi železničnou stanicou Bratislava – Petržalka a Maďarskom (obce Rajka, Bezenye, Hegyeshalom). Zabezpečovať ho bude päť párov vlakov v pondelok až sobotu a štyri páry vlakov v nedeľu. Do Iintegrovaného dopravného systému Bratislavského kraja bude zaradený úsek na území Bratislavy medzi železničnými stanicami Petržalka a Rusovce, ktorý bude označený ako linka S8. Pôjde však o čiastočne integrovanú trať, čo znamená, že do vlaku možno nastúpiť len s už platným cestovným lístkom IDS BK alebo si zakúpiť cestovný lístok podľa tarify ZSSK. 

Takisto sa menia odchody niektorých vlakov v smere na Malacky, niektoré spoje budú dokonca zrušené, podrobnosti nájdete TU.

Pokiaľ ide o MHD, čo zaujíma Bratislavčanov zrejme najviac, veľké zmeny od nedele očakávať netreba. Zriadi sa zastávka Zátišie v smere jazdy von z mesta pre  linky 51, 58, N53 a dojazdové spoje liniek 98 a 196, doplnenie zachádzok linky 23 na Mláku a s tým súvisiaca zmena cestovného poriadku, úprava jazdných dôb na linke 57 a s tým súvisiaca zmena cestovného poriadku a prípadné prispôsobenie odchodov vybraný liniek MHD vlakovým spojom.

V regionálnej autobusovej doprave dochádza k viacerým úpravám v cestovných poriadkoch. Najdôležitejšími sú posun časov spojov obsluhujúcich predovšetkým železničné stanice Pezinok, Pezinok-zastávka, Šenkvice, Báhoň, Cífer, zriadenie novej zastávky v Malinove s názvom Malinovo, Tri vod a premenovanie viacerých zastávok v Malackách.

(ms)
Páčil sa vám článok?