V Dúbravke zmenili organizáciu dopravy na ulici Pod záhradami

21.2.2016
0
V dúbravke zmenili organizáciu dopravy na ulici pod záhradami - pod_zahradami
Páčil sa vám článok?

Bratislavská mestská časť Dúbravka zmenila počas tohto víkendu organizáciu dopravy na ulici Pod záhradami. Zatiaľ čo dosiaľ ňou mohli vodiči jazdiť len v jednom smere od Žatevnej ulice na Saratovskú, po novom je už časť ulice obojsmerná a zvyšok jednosmerky vedie opačne.

"Od 20. februára je ulica prejazdná jednosmerne od obchodného domu Lidl smerom hore, pričom od Pekníkovej je už obojsmerná," informovala TASR hovorkyňa dúbravskej samosprávy Lucia Marcinatová s tým, že toto riešenie prihliada aj na bytovky na Pekníkovej ulici.

Dúbravka podľa hovorkyne vyzvala mestskú políciu, aby vodičov zatiaľ upozorňovali na zmenu, nie sankcionovali. "Druhá ulica Pod záhradami, v časti sídliska pri britskej medzinárodnej škole, sa zatiaľ nemení," dodala Marcinatová.

Obyvatelia mali problém s ulicou už dlhší čas. Ešte bývalé vedenie ľuďom prisľúbilo, že organizáciu dopravy na nej otočia. Nové vedenie mestskej časti tak vlani v decembri zorganizovalo verejnú debatu o doprave v lokalite. "Najviac obyvateľov tu podporilo predstavovanú dopravnú zmenu," uviedla hovorkyňa.

Pred zmenou dopravy urobila mestská časť na ulici test v rannej špičke. Uzavreli ulicu Pod záhradami a monitorovali dopravnú situáciu, ktorá vznikne. Chceli podľa hovorkyne preveriť sťažnosti od obyvateľov, že križovatka Repaškého - Saratovská bude preťažená. "Ukázalo sa, že tento úsek križovatky je dobre nastavený a netvorili sa žiadne kolóny," dodala. Samospráva chce pripraviť kompletnú dopravnú štúdiu mestskej časti.

(TASR)

Páčil sa vám článok?