Starostovia chcú radšej činy ako memorandum

15.2.2016
0
Starostovia chcú radšej činy ako memorandum - parkovanie_platene
Páčil sa vám článok?

Primátor predložil starostom mestských častí memorandum o spoločnom postupe pri zavádzaní spoločnej parkovacej politiky, tí ho však odmietli podpísať s tým, že viacerí z nich považujú za zbytočné a od primátora chcú radšej konkrétne činy, ktoré umožnia spustenie nového systému parkovania.

„Mal to byť prvý krok k zavedeniu parkovacej politiky – politická deklarácia, lebo sme politici, záväzok, že to myslíme vážne a chceme problém s parkovaním riešiť,“ vysvetľoval osamotený primátor Ivo Nesrovnal.

Starosta Ružinova Dušan Pekár tvrdí, že memorandum je zbytočné. Spoločný záväzok už starostovia štyroch najväčších mestských častí podpísali v marci 2013. Odvtedy sa vymenil v úrade len jeden z nich, v Starom Meste, aj ten však s textom podľa Pekára súhlasí. Parkovaciu politiku by tiež mali zaviesť v prvom kroku nie v celej Bratislave, ale len v štyroch najväčších mestských častiach.

„Pre mestské časti a mesto je potrebné novelizovať štatút mesta a všeobecne záväzné nariadenie, ktoré bude parkovaciu politiku presne popisovať,“ uviedol Pekár. Primátor sľúbil, že ich predloží po parlamentných voľbách.

(brn)

Páčil sa vám článok?