Nový systém parkovania určí pravidlá

11.9.2013
0
Nový systém parkovania určí pravidlá - parkovanie_platene
Páčil sa vám článok?

Na septembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva by sa mali poslanci zaoberať návrhom mestského nariadenie o tzv. spoplatnení parkovaní. Magistrát ho predložil do 16. septembra 2013 na pripomienkovanie. Úplné znenie návrhu nariadenia uverejňujeme na 3. strane.

Napriek tomu, že väčšina mestských častí návrh odmietla či nepodporila, primátor po dohode s najväčšími mestskými časťami chce návrh predložiť poslancom 26. septembra 2013. Návrh počíta s tým, že mesto stanoví limity spoplatneného parkovania a konkrétnu realizáciu zabezpečia mestské častí. Nové pravidlá budú platiť iba v tých mestských častiach, ktoré sa do nového systému zapoja. Odkedy má nariadenie platiť, nie je stanovené.

Mestské časti navrhnú mestu zóny dočasného parkovania, ktoré budú spoplatnené. Rezidenti, čiže držitelia vodičského oprávnenia a motorového vozidla s trvalým pobytom v Bratislave, budú mať bezplatné parkovanie v zóne, kde bývajú, v ostatných spoplatených zónach v meste budú mať zľavu 50%. Maximálna výška parkovného môže byť 2 €/h, výšku si určujú mestské časti. Za vydanie ročnej rezidentskej karty pre prvé vozidlo zaplatí rezident 30 €, každé ďalšie auto ho vyjde na 3000 €.

(brn)



Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?