Mestskí policajti čistia na autách od snehu predné okná

5.3.2013
0
Mestskí policajti čistia na autách od snehu predné okná - policia_sneh1
Páčil sa vám článok?

Začalo snežiť a na zaparkovaných autách sa začal hromadiť sneh. Aké však bolo moje prekvapenie, keď v piatok 22. februára predpoludním som prechádzal Lermontovovou ulicou a zbadal som mestského policajta s metličkou v ruke ako čistil predné sklá na autách.

Na niektorom musel aj celé, aby našiel kartičku Staromešťania na rezervovaných parkovacích boxoch Starého Mesta. Nuž, rad za radom očistil všetkým autám čelné sklá od snehu a zadarmo. A šetrne metličkou. Pomyslel som si: tak toto je doplnková práca mestských policajtov v Bratislave! Že by zaviali nové vetry! No mýlil som sa!

Ak ste napríklad večer na návšteve, zaparkujete si auto na rezervé, začne poriadne snežiť a netrúfnete si odísť, pretože nie ste zručný jazdiť na snehu, tak vás takto „načapajú“ mestskí policajti. Nech sa na mňa náčelníčka Zajacová nehnevá, ale určite by policajtom, ak nemajú čo robiť, viac pristali lopaty ako metličky, aby mohli kopiaci sneh, ktorý dnes už nikto neodprace a zaberá parkovacie miesta, nahadzovať na nákladiaky a odvážať do Dunaja. Určite by boli muži mestského zákona užitočnejší, ako v tomto prípade za každú cenu kontrolovať dodržiavanie zákona, keď samosprávy na zákony a predpisy „kašlú“ a stále sa vyhovárajú na nedostatok peňazí.

Radšej by sme policajtov videli, ako upozorňujú vodičov na hlboké diery na vozovkách. To by boli určite užitočnejší, ako len a len dopĺňať prázdnu kasu, z ktorej majú motoristi akurát tak figu borovú. Platia a platia a jazdia po tankodromoch, nemajú pre nakopený sneh a málo parkovacích miest kde parkovať a pomaly aj po čom bezpečne jazdiť! Toto správanie sa policajtov v súvislosti s odťahovou službou Car Towing mi evokuje myšlienku premenovať mestskú políciu na OPSPMB – teda Odťahovú, parkovaciu a sekírovaciu políciu mesta Bratislavy!

Konateľ Car Towing nedávno v televízii tvrdil, že denne odtiahnu iba 12 až 15 automobilov. Len v minulom roku však odtiahli 5143 automobilov z bratislavských ciest. Odrátajte 10 sviatkov, 52 nedieľ a každú druhú sobotu predpoludním jedno auto mohlo stihnúť odtiahnuť v priemere 3 vozidlá, tak nám priemer ukazuje skoro 23 vozidiel denne. Čiže to nie je 12-15 denne! Niekto by si mal zopakovať zo školy vyratúvanie priemerného čísla.

Pavel Jacz


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?