Po Bratislave v noci jazdí Bombardier, ľudia sa odvezú v júni

16.5.2012
0
Po bratislave v noci jazdí bombardier - Bombardier3
Páčil sa vám článok?

Po bratislavských uliciach v noci jazdí jedna z najmodernejších električiek Bombardier Flexity Outlook 4243. Ako sa nám podarilo zistiť, nejde o utajený prírastok bratislavskej MHD, električka bola vyrobená viedenskou pobočkou firmy Bombardier pre španielske Alicante a v Bratislave len absolvuje skúšobné jazdy.

Bombardier Flexity Outlook 4243 je stopercentne nízkopodlažná, plne klimatizovaná, päťčlánková električka s kapacitou 199 cestujúcich. Do Bratislavy ju priviezli koncom apríla a zatiaľ absolvovala niekoľko skúšobných jázd bez cestujúcich. Naposledy v noci z 11. na 12. mája 2012, keď jazdila po trase vozovňa Krasňany, Vazovova, Ružinov, Krížna, Špitálska, Jesenského, Nábrežie L. Svobodu, Karlova Ves a späť cez Jesenského, Námestie SNP, Obchodnú až do vozovne Krasňany.

Ako pre Bratislavské noviny uviedla hovoryňa DPB, a.s., Agátka Staneková, po vykonaní predpísaných technických prehliadok a skúšobných jázd sa električka Bombardier v júni objaví v bratislavských uliciach aj v plnej prevádzke.

(ado)
FOTO - DPB, a.s.

Páčil sa vám článok?